L'anglès Lewis Hamilton (Mercedes), sèxtuple campió del món, ha reforçat el seu lideratge en el Mundial de Fórmula 1 en guanyar aquest diumenge el Gran Premi de Bèlgica, el setè del certamen, disputat en el circuit de Spa-Francorchamps.

Hamilton ha aconseguit la seva cinquena victòria de l'any -la 89 a Fórmula 1- després de guanyar per quarta vegada a Spa, aquesta vegada per davant del seu company finlandès Valtteri Bottas i de l'holandès Max Verstappen (Red Bull), que ha estat tercer en una carrera en la qual l'espanyol Carlos Sainz, que hagués arrencat setè, no ha près la sortida, a causa d'un problema en les fuites del seu McLaren.

El mexicà Sergio Pérez (Racing Point) ha acabat dècim una carrera en la qual els quatre primers en graella han ratificat els seus llocs de la qualificació: l'australià Daniel Ricciardo (Renault) -que ha marcat la volta ràpida en l'últim dels 44 girs que s'ha donat a la pista més llarga del Mundial (de 7.004 metres)- ha estat quart; per davant del seu company francès Esteban Ocon i del tailandès Alex Albon (Red Bull), sisè aquest diumenge.

L'anglès Lando Norris, company de Sainz a McLaren, ha estat setè; i també han puntuat el francès Pierre Gasly (Alpha Tauri), vuitè, i el canadenc Lance Stroll, col·lega de 'Txec' Pérez, novè.

No han entrat en els punts els dos pilots de Ferrari, en un cap de setmana molt trist per a l'escuderia més llorejada de la història: l'alemany Sebastian Vettel -quàdruple campió del món (2010-13), amb Red Bull- ha acabat tretzè, un lloc per davant del seu company Charles Leclerc.

El següent Gran Premi, el d'Itàlia, es disputarà el pròxim cap de setmana en el circuit de Monza.

Hamilton, que aspira a igualar enguany els set Mundials que fins avui només ha guanyat l'alemany Michael Schumacher i que se situa a només dues victòries d'un altre dels rècords històrics del 'Kaiser', lidera ara el Mundial amb 157 punts, 47 més que Verstappen i amb cinquanta unitats més que el seu company Bottas, que és tercer en el campionat.