LaLiga ha analitzat el contracte de Leo Messi amb el FC Barcelona i ha donat la raó al club, en considerar que el contracte segueix "vigent". No autoritzarà, per tant, que el jugador passi a un altre club "si no ha abonat prèviament l'import" de la clàusula de rescissió, xifrada en 700 milions d'euros.

En un comunicat, i després d'analitzar les "diferents interpretacions publicades en els últims dies en diferents mitjans de comunicació", LaLiga ha expressat la seva postura sobre el conflicte entre Messi i el Barça "una vegada analitzat el contracte del jugador amb el seu club".

"El contracte es troba actualment vigent i compta amb una clàusula de rescissió' aplicable al supòsit que Lionel Andrés Messi decidís instar l'extinció unilateral anticipada del mateix, efectuada conforme a l'article 16 del Reial decret 1006/1985, de 26 de juny, pel qual es regula la relació laboral especial dels esportistes professionals", exposa l'organisme.

Per això, avisa que "en compliment de la normativa aplicable, i seguint la conducta que correspon en aquests supòsits, LaLiga no efectuarà el tràmit de visat previ de baixa federativa al jugador si no ha abonat prèviament l'import d'aquesta clàusula".

D'aquesta forma, l'organisme presidit per Javier Tebas avala la versió del club blaugrana i rebutja la del jugador argentí, que aquest diumenge no s'ha presentat les proves PCR realitzades a la primera plantilla en entendre que el seu contracte ha expirat.