Leo Messi no assistirà, avui, a les proves PCR del FC Barcelona ni demà a la primera sessió de l'equip de cara la temporada 20-21.

Ahir a la tarda Rac1 va donar a conèixer una nova passa de l'argentí en el seu intent de forçar la sortida del club català després que durant els últims dies els rumors i les notícies hagin anat afegint informació en una història que, de moment, no s'ha acabat. Segons diferents mitjans, Leo Messi segueix el missatge del seus advocats, que aconsellen que l'argentí no es presenti als entrenaments perquè, segons el mateix burofax que va enviar dimarts passat, Messi ja no és jugador del club. Assistir als entrenaments seria faltar a la seva tesi.

De moment, però, l'argentí continua sent jugador del Barça i, tot i que se l'ha relacionat de manera directa amb el Manchester City de Pep Guardiola, continua sense haver-hi res en ferm. Entre tanta especulació, una certesa. El silenci de Leo Messi. L'argentí encara no ha parlat des que el Barça va ser eliminat de manera humiliant a Lisboa davant el Bayern de Munic. Des d'aleshores, cap paraula i només la notícia del burofax. Des de dimarts passat, el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, tampoc ha obert boca. Una guerra que es manté en silenci i amb por, qualsevol pas pot ser el definitiu.

El FC Barcelona veu amb temor l'opció que Leo Messi demana fer i que el deixaria lliure per fitxar per qualsevol equip. Durant els últims dies s'ha filtrat que Messi hauria demanat veure's amb Bartomeu per acordar una sortida que beneficiés totes dues parts però que el president de l'entitat blaugrana s'hi hauria negat en rodó. Bartomeu només demanaria la clàusula íntegra, 700 milions, o una renovació. Conscient que li queda només un any de mandat, el president del FC Barcelona no vol acabar sent el dolent de la pel·lícula i per això es va filtrar que deixava a Leo Messi la seva continuïtat. Si el de Rosario deia públicament que ell era el problema, dimitiria. De moment, ningú ha parlat.

Aquesta estratègia, filtrada la setmana passada a TV3, respon a la necessitat de Bartomeu de salvar-se i culpabilitzar Leo Messi i el seu entorn de la possible decisió. Si parla públicament, el relat explicarà que és Messi qui mana dins el club, i si calla significarà que Messi ha volgut marxar pel seu propi pes. A ra com ara, i a falta de dues setmanes per a l'inici de la lliga, el FC Barcelona no té resolt cap dels seus grans problemes: ni Suárez, ni Rakitic, ni Umtiti, ni Vidal, ni Alba. Tampoc un Leo Messi que havia de ser el pal de paller, una vegada més, en el periple de Ronald Koeman pel Camp Nou.

A hores d'ara, les últimes informacions apunten que l'argentí estaria buscant acostar posicions amb el club per intentar que la seva marxa sigui el menys dolorós possible mentre que des de l'entitqat blaugrana es remeten al contracte en vigor, segons ells, fins al 2021. En aquesta disputa per veure qui té raó sobre el contracte, només una veritat: Leo Messi marxarà del FC Barcelona d'una manera inimaginable, sense poder dir adeu a l'afició i amb un regust de boca agredolç, després de tancar la pitjor temporada del club des del 2008, sense cap títol i amb un últim partit que el perseguirà sempre, el 2-8 davant el Bayern de Munic. A dues setmanes per a l'inici de la lliga, el Barça té més dubtes que certeses i als problemes que ja tenia se li suma el més complex: deixar anar Leo Messi.