L'Igualada Rigat HC es va classificar ahir per a la Final a 8 de l'OK Lliga Catalana després d'empatar a dos al pavelló de les Comes contra el sempre difícil Lleida Llista Blava, en el partit de tornada dels vuitens de final de la competició.

Els arlequinats es van imposar, divendres a la nit, en el partit d'anada, a l'equip d'Albert Folguera per 3 a 4. Per tant, demà, dimarts, a partir de les 21.30 hores, al pavelló Olímpic de Vic, els igualadins s'enfrontaran al CP Calafell de Pere Varias en el decisiu partit corresponent als quarts de final.

Tal com va succeir en el partit d'anada jugat a Mollerussa, ahir, a les Comes, no es va permetre l'accés al públic per evitar qualsevol perill de contagi de la covid-19.

La igualtat va presidir el partit de tornada. Des dels primers minuts, els lleidatans, conscients que havien de vèncer a la capital de l'Anoia per classificar-se, van exhibir un joc més sòlid, intens i ambiciós que divendres. Els jugadors de Francesc Linares van respondre amb els mateixos arguments i Roger Bars va aprofitar una gran assistència del vigatà Sergi Pla per donar avantatge als locals quan encara no s'havia exhaurit el setè minut (1 a 0).

Els visitants no van modificar la seva actitud i sis minuts després Joan Cañellas va col·locar una bola dins l'àrea que Àlex Joseph va transformar en el gol de l'empat. La situació es va agreujar al minut 16, quan Andreu Tomàs va recollir un servei ras a l'àrea d'Elagi Deitg per materialitzar l'1 a 2.

La tensió i l'emoció van caracteritzar els primers minuts de la represa i van arribar al seu punt àlgid quan Oriol Vives va estavellar una falta directa en un dels pals de la porteria arlequinada (min 35). Trenta-quatre segons després, el jove Bernat Yeste va esvair qualsevol dubte sobre el guanyador de l'eliminatòria. Marc Palau va protagonitzar una bona acció ofensiva però va perdre la bola prop de la porteria defensada per Martí Serra. El davanter la va recollir i va transformar el gol de l'empat. Elagi Deitg va segellar la classificació en aturar una falta directa a Di Benedetto (min 40).

Triomf i superioritat igualadina

Divendres, a Mollerussa, els arlequinats van dominar el primer període (0 a 1) i van generar més ocasions de gol que el seu oponent. El joc coral, dinàmic i vertical dels igualadins va descentrar un Lleida Llista Blava que va re-córrer als xuts des de l'exterior com a principal recurs ofensiu.

A la represa, Roger Bars va exhibir el seu domini de l'estic per materialitzar el 0 a 2 (min 28). Andreu Tomàs va minimitzar el desavantatge local (min 33), però dos gols en 58 segons de Sergi Pla, de falta directa, i Bernat Yeste (1 a 4) van dictar sentència (min 38).