Carla Suárez, tennista canària, ha anunciat que té linfoma de Hodgkin, un càncer que afecta el sistema limfàtic, i estarà sis mesos sotmesa a tractament de quimioteràpia. Suárez, de 31 anys i situada al lloc 71 del rànquing WTA, que afrontava la seva última temporada com a professional, ha emès un comunicat a traves de les xarxes socials per explicar la seva situació.

«M'agradaria dirigir-me a vostès per confirmar-los una bona notícia però, de moment, aquesta és una realitat que tots haurem d'esperar», inicia en una carta feta pública.

«Fa un temps que no puc completar amb normalitat els meus entrenaments en pista i les meves rutines de gimnàs. A l'exposar-me a la intensitat que exigeix la preparació esportiva i professional el meu cos ve responent amb una indisposició general. No he pogut completar sessions de pràctica des del mes de juliol» passat, assenyala Carla Suárez, que va ser ingressada fa dies en un centre hospitalari.

«Hem buscat respostes mèdiques davant l'aparició d'aquests símptomes. Les diferents proves realitzades m'han exigit repòs i m'han impedit participar en els dos tornejos organitzats a Nova York durant l'agost i el setembre, com era la meva il·lusió després de tantes setmanes fora de la competició», afegeix la jugadora canària.

Detecció primerenca i guarible

«Els resultats clínics han confirmat l'aparició d'un limfoma de Hodgkin al meu cos. L'equip mèdic m'indica que la detecció és primerenca, la seva proliferació és guarible i de petites dimensions. La reacció serà immediata. Seguirem un tractament de quimioteràpia durant els pròxims sis mesos», destaca Carla.

«L'únic objectiu que tinc és seguir diàriament el consell mèdic i deixant qualsevol altra realitat en un segon pla. Els demano comprensió en el tractament d'aquesta situació», afegeix la jugadora espanyola, que va confirmar la formalització de la seva baixa «en la fase prèvia de l'Internacional d'Itàlia i al quadro principal de Roland Garros, les dues cites que originalment formaven» el seu «calendari provisional en la temporada de terra batuda».

A més, la jugadora va enviar un missatge a les xarxes socials, sota una fotografia en la qual apareix asseguda al llit de l'hospital. «Em toca afrontar una realitat complicada. Toca acceptar-ho i intentar tirar endavant confiant en el consell mèdic. Sempre amb positivisme davant l'adversitat», va expressar.