Leo Messi fa marxa enrere i es queda al Barça (de moment). Així ho ha anunciat aquest divendres el propi davanter argentí en una entrevista a Goal.com. "Mai aniria a judici contra el club de la meva vida. Per això em quedaré al Barcelona", ha manifestat el crac blaugrana, que ha confirmat així que complirà l'any que li queda de contracte. A partir del mes de gener, Messi podrà negociar amb qualsevol altre club i quedarà lliure el 30 de juny, quan podrà abandonar el Barça de franc.

En l'entrevista, Messi carrega contra Bartomeu i assegura que ja feia temps que havia traslladat al club la seva intenció de marxar. "Li vaig dir a el club, sobretot, al president, que me'n volia anar. L'hi porto dient tot l'any. Creia que era el moment de fer un pas al costat. Creia que el club necessitava més gent jove, gent nova i pensava que s'havia acabat la meva etapa a Barcelona sentint-ho moltíssim perquè sempre havia dit que volia acabar la meva carrera aquí", assegura l'argentí a Goal.com per afegir a continuació que: "El president sempre va dir que al final de temporada jo podia decidir si me'n volia anar o si em volia quedar i al final no ha acabat complint la seva paraula".

"Fa temps que no hi ha projecte ni hi ha res"

La decisió de marxar no ha estat el 2-8 contra el Bayern a la Champions, remarca Messi: "Sempre vaig dir que em volia quedar aquí. Que volia un projecte guanyador i guanyar títols amb el club per seguir engrandint la llegenda del Barcelona a nivell de títols. I la veritat que fa temps que no hi ha projecte ni hi ha res, es van fent malabars i van tapant forats a mesura que van passant les coses".

I anar a judici per poder marxar no ha estat una opció: "Ara seguiré al club perquè el president em va dir que l'única manera d'anar-me'n era pagar la clàusula de 700 milions, que això és impossible, i que després hi havia una altra manera que era anar a judici. Jo no aniria a judici contra el Barça mai perquè és el club que estimo, que m'ho ha donat tot des que vaig arribar, és el club de la meva vida, tinc feta aquí la meva vida, el Barça m'ho ha donat tot i jo li he donat tot, mai se m'ha passat pel cap portar al Barça a judici".

Comunicat contra LaLiga

L'anunci de Messi arriba poques hores després d'haver emès un comunicat per respondre un altre nota, la que LaLiga (LFP) va difondre la setmana passada en la qual anunciava que l'argentí no podia abandonar el Barça si no era a canvi d'executar la clàusula de rescissió de 700 milions d'euros. L'estrella afirma que pot aferrar-se a una clàusula de sortida, malgrat que el Barça al·lega que va caducar el 10 de juny. En el comunicat, firmat pel pare del jugador, Jorge Messi, es critica «l'òbvia parcialitat» de LaLiga i destaca que el futbolista no està subjecte a cap clàusula de rescissió. El comunicat diu que els Messi "desconeixem quin contracte és el que han analitzat i quines són les bases sobre les quals conclouen que compta amb una clàusula de rescissió aplicable en cas que el jugador decidís instar l'extinció unilateral d'aquest, amb efectes a partir de l'acabament de la temporada esportiva 2019/20". I afegeix, "això es deu a un error evident per part seva. Així, tal com assenyala literalment la clàusula 8.2.3.6 del contracte firmat entre el club i el jugador".

LaLiga ha replicat al comunicat de Jorge Messi amb una nota molt breu en què es ratifiquen en el text del 30 d'agost, que avalava la versió del FC Barcelona. «Aquesta resposta [la dels Messi] posa de manifest i confirma la interpretació descontextualitzada i allunyada de la literalitat del contracte que realitzen, per això LaLiga es reitera en el comunicat publicat el passat 30».