La lliga SmartBank, a falta que es puguin tancar altres contractacions durant les properes setmanes, té ara mateix sis futbolistes de les nostres comarques en la rampa de sortida per començar a jugar. Com succeeix amb la Lliga Santander, la Primera Divisió, la competició també arrencarà per torns, ja que el Girona, el Saragossa i l'Almeria van trigar molt a poder disputar la promoció d'ascens que va acabar donant el premi de tornar a Primera a l'Elx.

Un de quatre blanc-i-blaus

L'equip que aportava més futbolistes, fins fa unes setmanes, a aquesta llista era el descendit Espanyol. Ja la temporada passada, dos jugadors de casa nostra, l'esparreguerí Gonzalo Ávila, Pipa, i l'olesà Víctor Gómez van tenir força possibilitats de jugar amb els quatre tècnics que van desfilar per la banqueta periquita. En aquest curs, però, el nou entrenador blanc-i-blau, Vicente Moreno, ha decidit prescindir d'ells. De fet, Pipa, que la setmana passada va jugar amb la selecció sub-21 i va provocar el penal que va donar el triomf espanyol a Macedònia del Nord, ja ha fitxat per un conjunt anglès, el Huddersfield, que fa dos anys era a la Premier i que ara disputa la segona categoria, el Championship. L'operació s'ha tancat per uns 450.000 euros.

Pel que fa a Víctor Gómez, sembla que sortirà cedit al Mirandés, el mateix equip que ha rebut el préstec de l'exjugador del Martorell Mohamed Ezzarfani, extrem esquerre que ha tingut minuts amb el primer equip espanyolista, sobretot a Europa. El quart jugador de l'Espanyol, el manresà Lluís López, que va ser cedit mig any al Tenerife, roman al primer equip i, de moment, no en surt.

Dos de consolidats i una cessió

Pel que fa a la resta, el porter manresà Pol Freixanet seguirà al Fuenlabrada, amb el qual va viure l'episodi surrealista dels casos de coronavirus a la Corunya. Els madrilenys seguiran sent de plata, com també continuarà a la categoria l'Almeria d'un altre manresà, el lateral Ivan Martos. Els andalusos van ser eliminats pel Girona en la promoció d'ascens a Primera i el xeic-propietari que té, que va canviar quatre tècnics en un any, tornarà a intentar pujar.

Finalment, Edgar González, fill de l'exdavanter sallentí de l'Espanyol Lluís González, que va debutar a Primera amb el Betis, ha sortit cedit al Reial Oviedo entrenat pel Cuco Ziganda.