Quatre atletes de l'Avinent Manresa i dos més del CA Igualada Petromiralles seran presents aquest cap de setmana en uns Campionats d'Espanya absoluts d'atletisme atípics per la pandèmia, motiu pel qual es disputaran en quatre seus, dues de Madrid (Vallehermoso i Moratalaz), i a Getafe i Alcobendas.

Tres de les quatre representants del CAM actuaran a Vallehermoso. Mònica Clemente en la final de perxa, Marina Guerrero en la dels 3.000 obstacles i Emília del Hoyo en les proves d'heptatló. La llançadora Ainhoa Martínez competirà a Moratalaz en la final del concurs de pes. L'objectiu de la participació manresana és sumar posicions de finalista (vuit primeres) però sense renunciar a alguna de les medalles

Del CAI, Jordi Yoshinori Matsuoka serà a Alcobendas en el salt de llargada amb una millor marca de 7,42 m assolida en el mòdul cobert d'Igualada el mes de gener passat; Lahcen Ait Alibou prendrà part, a Vallehermoso, en els 5.000 llisos amb un millor temps assolit el mes d'agost a Castelló de 14' 00'' 92. Per la seva part, l'entrenador del CAI Eduard Fàbregas, atleta de l'Intec-Zoití d'Osca, serà en el salt d'alçada a Alcobendas.

Una de les protagonistes dels campionats serà la banyolina Esther Guerrero, que, entrenada pel manresà Joan Lleonart, buscarà el doblet en els 800 i 1.500 llisos, una fita mai assolida per una migfondista en uns estatals. El repte és encara més complicat si es té en compte que les dues finals de diumenge estan separades per només deu minuts (vuit de reals entre esforç i esforç).