El Barça de Ronald Koeman va mostrar aquest dissabte una bona imatge en l'estrena de la pretemporada, davant el Gimnàsti de Tarragona, de Segona Divisió B, al que va derrotar per 3-1 amb gols de Dembélé, Griezmann i Coutinho, aquests dos últims de penal. El gol tarragoní va ser obra de Javier Bonilla.

El tècnic holandès va posar sobre la gespa de l'estadi Johan Cruyff un onze totalment diferent a cada part, però tots van tenir com a comú denominador el sistema de joc: 4-2-3-1.

El partit va començar amb un Barça tenint el domini de la pilota i amb un Nàstic intens que va tractar de tancar els espais originats en el seu eix defensiu gràcies al dinamisme dels jugadors blaugrana. Però no ho va aconseguir i els gols van fer acte de presència. Dembélé va definir amb la dreta davant Wilfred (min 5) al desfer-se amb un toc subtil d'Albarrán després d'una passada de Sergi Roberto, que va deixar passar amb gran intel·ligència Pedri. I Griezmann va transformar en gol un penal (min 17) comès per Ribelles sobre Gerard Piqué a la sortida d'un córner. La resposta del Nàstic de Tarragona no va trigar i l'autor del 2 a 1 va ser Javier Bonilla (min 30) amb un xut potent. Poc decisiva va ser la participació de Leo Messi en el seu primer partit després del burofax per anunciar la seva intenció de marxar.

El segon temps no va tardar el 3 a 1 de Coutinho de penal (min v51), per unes mans de Joan Oriol. A partir d'aquí, el marcador no es va tornar a moure tot i que Trincao, autor de jugades individuals de mèrit, Coutinho, Konrad i Braithwaite van aconseguir combinar de forma perillosa en atac en diverses ocasions.