Un cop publicades les bases de les competicions d'àmbit estatal per part de la Federació Espanyola de futbol (RFEF), la Federació Catalana va donar a conèixer ahir al migdia la distribució dels 22 equips del grup 5 de Tercera Divisió en dos subgrups. El CE Manresa i el CF Igualada formaran part del subgrup A conjuntament amb el Castelldefels, l'Europa, la Muntanyesa, la Pobla de Mafumet, el San Cristóbal, el Santfeliuenc, el Terrassa, el Valls i el Vilafranca.

Al subgrup B hi seran el Banyoles, el Cerdanyola, el Figueres, la Gramenet, el Girona B, el Granollers, l'Horta, el Peralada, el Sant Andreu, el Sants i el Vilassar. La temporada s'iniciarà el cap de setmana del 17 i 18 d'octubre. El campionat tindrà un total de 22 jornades en cada subgrup i els equips s'enfrontaran a doble volta.

Un cop finalitzada la primera fase, i en funció de la seva classificació, els equips passaran a disputar les segones fases per a l'ascens o bé per a la permanència. Posteriorment hi haurà una tercera fase de competició, el play-off d'ascens a Segona Divisió RFEF.

Tot aquest camí tan tortuós és degut a la remodelació de les categories de Segona Divisió B cap avall que hi ha previst de fer i també per intentar escurçar el campionat per si hi ha contagis.