Els equips de base del CE Berga han tingut dificultats durant les últimes setmanes a l'hora d'establir els protocols a seguir. El coordinador general de la base del club, Sergi Torrabadella, admet que «em costa dormir, ja que al final la responsabilitat cau en la persona que signa els documents, que en molts casos soc jo».

Torrabadella es mostra especialment crític amb la federació en alguns temes com ara «no aclarir què passarà si s'ha de suspendre la competició. La temporada passada ja només vam poder jugar el 60% dels partits i no ens han tornat el 40% restant dels diners que havíem pagat i que no vam poder veure invertits jugant. Aquest any pot passar igual. Sembla que la seva única voluntat és córrer molt i començar com més aviat millor amb les fitxes cobrades».

Quant a organització, al Berga tenen més d'una vintena d'equips de base i, de moment, «no hem pogut obrir els vestidors, i les graderies són obertes al públic al 30% des d'aquesta setmana. Al final, aquesta competència és dels ajuntaments, que decideixen si s'obren o no». Explica que en un partit de fa uns dies «va arribar l'àrbitre i es va mostrar molest perquè no es podia canviar als vestidors. Ho va haver de fer a fora i li vam habilitar una taula i allargar un cable per connectar-se a Internet i fer l'acta. Això ho podem fer ara, però a l'hivern, quan faci fred, ja ho veurem».

Tots els protocols també afecten la disputa de partits i els entrenaments, ja que «intentem que els grups no es barregin entre ells, que entrin per una banda al camp i que surtin per l'altra, però tot això, quan tens partits seguits, provoca endarreriments». A més, es mostra crític amb un calendari «en què no hi ha dates per recuperar» els duels que s'ajornin.

L'integrant del cos esportiu del Berga argumenta que «molts cops penso que el millor seria que, si s'ha d'aturar el futbol durant mig any, o quant sigui, que s'aturi. Però llavors vas al camp i veus els nens que s'ho passen bé i penses que val la pena tot l'esforç».