El tècnic càntabre Quique Setién ha anunciat aquest dijous que interposarà les accions legals oportunes contra el FC Barcelona "per no complir amb els contractes laborals" estipulats després de la seva destitució.

En un comunicat signat per ell mateix i els seus ajudants Eder Sarabia, Jon Pascua i Fran Soto, es recorda que la directiva de l'FC Barcelona ha mantingut "un mes d'absolut silenci", tot i els diversos requeriments realitzats.

La liquidació del contracte és determinant perquè el nou entrenador Ronald Koeman pugui ser inscrit en Laliga i seure a la banqueta ja en el primer partit de Lliga.

En el comunicat, Setién informa que fins dimecres no va rebre la primera comunicació oficial i que va ser mitjançant un burofax. "Aquestes comunicacions revelen la clara intenció de la directiva de no complir amb els seus contractes laborals amb data 14 de gener de 2020", assegura.

"En el meu cas, Quique Setién, és públic i notori que el dia 17 d'agost tant el club com el president van anunciar el meu acomiadament amb efectes immediats. No obstant això, no va ser fins ahir, 16 de setembre (un mes després), quan m'han remès, per primera vegada, la comunicació escrita d'aquest acomiadament (sense cap liquidació)", recorda.

Pel que fa a la resta de el cos tècnic, segons el comunicat, també dimecres van rebre una comunicació en què se'ls informa d'"una futura reubicació, al club".

"Per tot el que s'ha dit, ens hem vist obligats a posar en mans dels nostres advocats la solució del conflicte, havent d'interposar les accions legals corresponents. I això, per tal de preservar els nostres drets i el que s'ha pactat en el seu moment amb el FC Barcelona", s'assegura en el comunicat.