El Barça va guanyar un més que descafeïnat trofeu Joan Gamper en derrotar el rival de circumstàncies, l'Elx, amb un gol de Griezmann al minut 2, quan va aprofitar una assistència d'Alba precedida d'una passada de Messi. El porter català dels il·licitans, Égdar Badia, va salvar uns quants gols més dels blaugrana, sobretot una falta a Messi i una rematada a Trincao, tot i que Neto va evitar l'empat de Diego Bri. La notícia del dia va arribar al matí, quan es va saber que el tècnic, Ronald Koeman, ha comunicat a Riqui Puig que no compta amb ell i que es pot anar buscant una sortida.

Segurament l'onze titular que va posar en joc Koeman serà el que té al cap per l'estrena del campionat. Fidel a un dibuix 4-2-3-1, inèdit en els últims temps al Barça, el seu equip va sortit com un coet, però a poc a poc es va anar diluint. Va recuperar Ansu Fati, que va compartir una línia per darrere de Messi amb Coutinho i Griezmann. L'alineació lluïa i el joc també des del principi, tot i que al Barça la brillantor li va duratr un quart d'hora davant d'un rival molt fluix. El gol va arribart molt aviat, en una incorporació per l'esquerra de Jordi Alba i una assistència sobre Griezmann al minut 2. Després d'una arribada de De Jong des de la segona línia, una jugada resolta molt bé per Badia, els blaugrana van recordar l'equip gens convincent que va acabar la temporada amb dubtes.

El porter de l'Elx també va ser el protagonista en una gran intervenció en una falta llançada per Messi, mentre que Coutinho va ser qui més ho va intentar.

A l'inici de la segona part, amb els mateixos jugadors en els dos equips, el guió es va repetir. Va sortir el Barça com un coet i en quatre minuts van tenir dues grans ocasions per al 2-0. A la primera, Ansu Fati no va encertara concretar després d'una gran centrada de Sergi Roberto; en la següent Édgar Badía va estar novament encertat en un un contra un davant Leo Messi, que va sortit malparat en l'acció per l'entrada de Josema.

A diferència del primer temps, els de Koeman van tenir més continuïtat i més presència en atac, però poca punteria. El porter barceloní dels il·licitans va salvar en accions de mèrit grans oportunitats de Griezmann i Messi. Després una altra de Dembélé, i una altra més de Trincao, a passada de Coutinho. El segon gol no va arribar i Neto va impedir que l'Elx empatés en l'únic xut clar del partit.

Fitxa tècnica:

1 - FC Barcelona: Neto; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Alba; Sergio Busquets (Pjanic, min. 63), de Jong; Coutinho (Pedri, min. 79), Griezmann (Trincao, min.63), Ansu Fati (Dembélé, min. 63); i Messi.

0 - Elx: Edgar Badia; Josan (Gerard Barri, min. 83), Dani Calvo, Gonzalo Verdú, Josema, Fidel (Diego Bri, min. 79), Nuke (César Moreno, min. 69), Jony Alamo (Víctor Rodríguez, min. 69); Tete Morente, Pere Milla i Nino (Salines, min. 79)

Gol: 1-0, min.2: Griezmann.

Àrbitre: Carlos Calderina Pavón. Va mostrar cartolina groga a Lenglet (min. 57) i César Moreno (min. 84).

Incidències: 55 edició del torneig Joan Gamper, disputat en un Camp Nou sense públic. Philippe Coutinho ha estat distingit com a millor jugador de el partit.