El ciclista eslovè Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) ha donat una impressionant bolcada a la classificació general del Tour de França després d'imposar-se aquest dissabte en la vintena i penúltima etapa, una cronoescalada de 36,2 quilòmetres entre Lure i el port de la Planche des Belles Filles, un resultat que li permet robar el mallot groc al seu compatriota Primoz Roglic (Jumbo-Visma) per tal de convertir-se en virtual guanyador de la ronda gal·la.

El corredor de 21 anys ha remuntat els 57 segons d'avantatge amb els quals arribava Roglic al penúltim dia en una jornada per a recordar, com poques s'han vist en les últimes edicions del Tour. El seu capicúa 55:55 final en la contrarellotge, 1.21 millor que el temps de l'holandès Tom Dumoulin (Jumbo-Visma) i l'australià Richie Port (Trek-Segafredo).

D'aquesta manera, Pogacar pujarà pel cap alt del podi en els Camps Elisis, en el qual li acompanyaran el propi Roglic, que finalment acaba en el segon lloc a 59 segons, i l'australià Richie Port, que ha desbancat, amb el seu tercer lloc en la crono, al colombià Miguel Ángel López (Astana), tercer fins a aquest dissabte.

A més, dos espanyols, el basc Mikel Landa (Bahrain) i el balear Enric Mas (Movistar Team) acabaran la ronda gal·la en el 'Top 5', en quarta i cinquena posició respectivament, mentre que el murcià Alejandro Valverde (Movistar Team) cau del 'Top 10' i conclou dotzè.