El pilot empordanès Maverick Viñales (Yamaha) ha aconseguit la seva primera victòria de l'any en imposar-se aquest diumenge a la cursa de MotoGP del Gran Premi d'Emília-Romanya, i ha comandat completat per Joan Mir (Suzuki) i Pol Espargaró ( KTM), que ha acabat tercer després d'una sanció al francès Fabio Quartararo (Yamaha).

D'aquesta manera, Viñales aconsegueix el seu vuitè triomf a la categoria reina, el 26è en total, i arriba als 66 podis, igualant els aconseguits per Alex Crivillé. A més, el de Roses estreny la general del campionat, que encara lidera l'italià Andrea Dovizioso (Ducati). El transalpí, vuitè aquest diumenge, aguanta el liderat (84), però ho fa amb només un punt d'avantatge sobre Quartararo i Viñales (83) i quatre sobre Mir (80). El Mundial, s'ha posat ben interessant.

Viñales, 'poleman' de dissabte, ha mantingut la seva posició de privilegi tot i cedir-la en els primers metres a l'australià Jack Miller (Ducati), i per darrere seu Francesco Bagnaia (Ducati), que havia començat cinquè, ha remuntat fins a posicions de podi.

Valentino Rossi -que ha sumat el seu segon zero de l'any- i Brad Binder han caigut al revolt 4 i 14 respectivament, i s'han unit a les baixes d'Aleix Espargaró i Franco Morbidelli, fora des de la primera volta per un toc entre tots dos.

Ha estat a falta de set voltes quan tot ha saltat pels aires. Bagnaia, que rodava sol i sense oposició, ha patir una caiguda en el revolt 6, una de les poques esquerranes del Circuit de Misano-Marco Simoncelli. El liderat tornava a Viñales.

Àlex Márquez (Repsol Honda) ha estat setè i Àlex Rins (Suzuki), dotzè, mentre que Tito Rabat (Ducati) no va acabar la carrera.

Ogura s'acosta a Arenas al Mundial de Moto3

El pilot italià Romano Fenati (Husqvarna) s'ha imposat en una apassionant última volta en la cursa de Moto3, mentre que el gironí Albert Arenas (KTM), quart aquest diumenge, veu retallada la seva avantatge al capdavant del Mundial pel japonès Ai Ogura (Honda), ara a només dos punts a la general després de la seva tercera posició a Misano.