El Club Esquí Berguedà (CEB) i el Club d'Atletisme Joves Atletes de Berga (JAB) organitzaran aquest proper diumenge de manera conjunta les seves curses. Entre elles destaca la Berga-Rasos-Berga, que serà el Campionat de Catalunya absolut de curses de muntanya. Enguany, i a causa de la covid-19, els dos clubs han unit esforços per dur a terme els campionats catalans de la FEEC, els 5 km urbans de Berga i el Memorial Xavi Batriu.

Així, la Berga-Rasos-Berga (BRB) es converteix en el Campionat de Catalunya absolut i la Berga-Queralt-Berga (BQB) decidirà els campions catalans en categoria cadet, juvenil i júnior. A banda, el 27 de setembre al matí també se celebraran, a la ciutat, la cursa dels 5 km urbans de Berga i la Baixada Xavi Batriu, de 13 km.

A les 7.50 h es donarà la sortida a la Berga-Queralt-Berga (8 km) i deu minuts més tard a la Berga-Rasos-Berga (26 km). A 2/4 de 10 del matí, els atletes iniciaran els 5 km urbans de Berga en totes les categories. I a les 10 serà el torn de la baixada Rasos-Berga (13 km) en memòria de Xavi Batriu, un escalador membre del CE Berguedà que va morir d'accident en caure des d'un pont de la Rodonella el mes de febrer passat. La sortida de totes les curses serà a l'Hotel Berga Park, a la carretera de Solsona.

A causa de la situació de pandèmia per la covid-19, les curses tindran limitació de participants: la Berga-Rasos-Berga, 250; la baixada rasos-Berga, 75; la Berga-Queralt-Berga, 75, i els 5 km urbans, 200, que fan un total de 600 inscrits. Les inscripcions estan obertes, tant al web del JAB com al portal de la Berga-Rasos-Berga.

La recollida de dorsals també serà especial per respectar les mesures: els corredors de la comarca hauran de recollir el seu dorsal dissabte, 26 de setembre, de 16 a 21 h, mentre que la franja de diumenge a primera hora (de 6.30 a 8 h) quedarà reservada als corredors que vinguin de fora, amb entrada en grups de deu, control de temperatura, espai de seguretat, gel? Les proves s'adaptaran a les mesures contra la covid-19. L'organització ha preparat un document de 20 pàgines que fixa quins canvis s'implementaran per adaptar-se a la pandèmia.