El davanter uruguaià Luis Suárez no ha pogut aguantar les llàgrimes en el seu comiat del Barcelona, i ha apuntat que "a més d'un jugador, se'n va un ésser humà que té sentiments".

Visiblement emocionat i amb la veu trencada des que ha començat a parlar, Suárez ha assegurat que "sempre" estarà "agraït" al club per "la confiança" que va dipositar en ell quan el va fitxar el 2014. "D'aquí m'emporto amics", ha assegurat el punta uruguaià, abans de reiterar el seu amor pel Barça: "Sigui on sigui, hi haurà un culer més". Les llàgrimes de Suárez s'han convertit en un somriure després que a l'Auditori 1899 del Camp Nou, on s'ha celebrat l'acte del seu adéu, es projectés un vídeo amb els seus millors moments.

"D'aquí m'emporto amics", ha assegurat el punta uruguaià, acompanyat en el seu comiat per la seva dona, Sofia Balbi, els quatre capitans de l'equip -Lionel Messi, Sergio Busquets, Gerard Piqué i Sergi Roberto- i també Jordi Alba. També l'ha acompanyat el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, que ha destacat "el seu carisma, la seva versió humana i sobretot la seva versió esportiva" i que "ja forma part de la llegenda del Barça".

I és que Suárez marxa a l'Atlètic de Madrid com a tercer màxim golejador de la història del Barcelona (198 gols) i després d'aixecar tretze títols (1 Lliga de Campions, 1 Mundial de Clubs, 1 Supercopa d'Europa, 4 Lligues, 4 Copes del rei i 2 Supercopes d'Espanya) en sis temporades. "Ha estat veure un somni fet realitat, però mai m'imaginava arribar a aquestes xifres. Aquí he rendit sempre al màxim i no saps quants anys hi pots estar. Me'n vaig més que orgullós i satisfet d'uns anys espectaculars i meravellosos al Barça", ha manifestat.

També ha recordat el seu amic Leo Messi, present a la sala: "Em quedo amb què els meus fills m'han vist jugar amb el millor del món", ha subratllat referint-se a l'astre argentí. Tot i que ha admès que encara no ha "paït" haver de deixar l'entitat blaugrana, no ha volgut buscar culpables de la seva sortida. "No li donaré el gust a ningú. Me n'aniré com el gran jugador que vaig ser al Barcelona, pels números i la història que he fet en aquest club", ha insistit.

Als 33 anys, assegura que ha triat l'Atlètic, perquè creu que encara pot rendir en un equip del màxim nivell. "Em sento capacitat per seguir jugant a Laliga, estic amb moltíssimes ganes i vull demostrar que puc seguir competint, si no és al Barcelona serà en un altre equip", ha afirmat l'uruguaià, que ha arrencat els aplaudiments dels presents a l'acte en diverses ocasions en una roda de premsa carregada d'emotivitat.

Això sí, tot i que ara vestirà de blanc-i-vermell ha volgut deixar clar que sempre serà del Barça, tot i que li hauria agradat ser ell qui triés el moment del seu adéu. "Sigui on sigui, hi haurà un culer més", ha resumit.