La Salle és l'entitat amb més equips de bàsquet de Manresa, uns 25, i, de moment, i fins que no arribi el fred, es beneficien de les seves instal·lacions. Com expica el seu president, Nacho Vergara, «tenim la immensa sort de disposar d'un pati, i ara qui té pistes exteriors té un tresor. El problema arribarà a l'hivern, però de moment tots els equips, excepte els grans, poden entrenar-se a fora».

Això sí, la mesura ha comportat una important despesa a l'hora de condicionar les pistes i les cistelles. Les diferents formacions van arrencar en tres tongades. Des del dia 1 de setembre, a partir de 1r d'ESO; des del 14, de tercer a sisè de primària; i a partir de l'1 d'octubre, arribarà el torn de l'escoleta. No ha començat encara perquè «és una activitat extraescolar i encara no han arrencat».

Vergara explica que «encara no hi ha contacte» en els entrenaments. Ho vam valorar, però hem seguit els criteris d'Educació, segons els quals cal que els nens portin quinze dies la mascareta per estabilitzar grups. Els del bàsquet no són els mateixos que els de l'escola, però ho hem fet així per garantir la traçabilitat».

Veuen amb prudència quan arribi el moment de jugar partits. «Hi ha equips que n'han fet, però nosaltres encara no, tot i que haurem de començar el mes que ve». Els entrenaments són a porta tancada i amb tot regulat. Al pavelló només s'entrena un equip i els vestidors estan precintats, només es deixa obert el lavabo. S'ha procurat que cada jugador disposi d'una pilota, i totes elles, i el material, són convenientment desinfectats abans que els agafi algú altre. Tot per «sobreviure com es pugui. Els nens han de poder fer esport, no poden estar tant temps sense moure's».