El judo és un esport de contacte que es practica en espais tancats, dos condicionants a tenir en compte en els protocols anticovid. Malgrat això, Maurici Casasayas i Soler, responsable d'Esport7, assegura que «nosaltres vam començar a fer judo el 15 de juny per als adults, els més grans de 13 anys; primer es van fer les classes sense contacte; al cap de quinze dies es van crear bombolles de dos judokes i, a partir del 15 de juliol, els grups ja van ser de quatre, sempre amb els mateixos components. Durant l'agost, el gimnàs va estar tancat, i ara al setembre hem tornat a començar amb el mateix protocol d'anar avançant cada quinze dies; ara ja ens trobem en les agrupacions de quatre i, la setmana que ve, ja serà tots amb tots. Amb els nens i nenes estem fent el mateix des del setembre, primer sense contacte, fent servir uns ninots plens d'escuma, després exercicis per parelles, en grups de quatre, i finalment tots barrejats». Casasayas ha afirmat que «nosaltres no prenem la temperatura, considerem que és més responsabilitat dels pares dins d'un buit legal al respecte. Sí que utilitzem gel hidroalcohòlic per a mans i peus, i els nens i nenes porten mascareta quan els exercicis són compartits; els adults no en porten, només en les zones de pas. Si no hi ha necessitat, no s'utilitzen els vestidors».

Maurici Casasayas i Soler també porta, juntament amb David Roca del Judo Moià, el control del Centre de Tecnificació del Bages i el Moianès al Congost: «Són dos grups estables, encara que els judokes vinguin de tres clubs, Esport7, Judo Moià i Judo Ripoll. Allà vam començar a treballar la darrera setmana d'agost i el protocol és més o menys el mateix que a Esport7. I pel que fa a les extraescolars, ja hem començat en algun col·legi, com el Bages. Aquí, si podem, agrupem els nens que ja tenen contacte a la classe».

A diferència de molts altres esports, segons Maurici Casasayas i Soler, «encara estarem un bon temps a veure judo de competició. No és viable».