26 de setembre de 2020
26.09.2020
Regió7

«No pensem competir si no és obligatori»

25.09.2020 | 22:51
Pilotes i material es desinfecten després dels entrenaments

El Club Bàsquet Artés té una quinzena d'equips base que encara no han començat a disputar partits. I, de moment, com diu el seu coordinador, Albert Illa, «si la federació no ens diu que hem de començar la competició, no ens ho plantegem». I és que les primeres setmanes són d'acoblament progressiu i de pràcticament nul contacte.

Illa explica que «des que va començar l'escola s'entrenen tots, des de P3 fins a la base. Hem dividit la pista en tres i cadascuna té una entrada i una sortida. Prenem la temperatura als jugadors i, de moment, hem creat grups estables de deu o dotze, depenent de l'edat».

En aquests dies, «en la base no hi ha contacte. Fem tècnica individual i exercicis de passada i, en algun conjunt de més grans, alguna cosa de defensa. Som molt cauts per evitar tenir contagis des de l'inici». Per exemple, els que hi va haver en una escola del poble els han afectat tangencialment, perquè «alguns nens dels que tenim eren contactes, però ja es van quedar a casa i nosaltres no hem hagut de canviar res».

Sobre el procediment, relata que «els pares no poden entrar i els nens s'han de canviar de sabates al pavelló i portar la seva pròpia aigua. Entren per un punt en el qual no coincideixen amb altres equips i deixem un marge de deu minuts per fer el canvi. Quan estan entrenant-se, aprofitem per desinfectar els vestidors on han estat poca estona i el material. Ells, per la seva banda, porten mascareta fins que entren a la pista». No cal dir que la inversió en material de desinfecció i per prendre la temperatura ha estat alta.

Les competicions de base no estan programades fins a l'últim cap de setmana d'octubre i Illa diu que «no som gaires optimistes sobre que pugui començar. El bàsquet és un esport de contacte. Si no n'hi ha, perd l'essència, i a més en pistes tancades. Ens agradaria arrencar, però no sé com. De moment, es tracta que no perdin el ritme i ells també ho agraeixen, després de

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

LaLiga

Saps què pots fer en aquest espai tan exclusiu?

Alex Gallar i Pape Diamanka, jugadors de l'Girona FC, van presentar l'Àrea Movistar LaLiga, un espai que uneix la passió pel futbol, ​​l'entreteniment i les noves tecnologies.


L'últim El més llegit