El CB Martorell va recuperar opcions de passar a la segona fase de la Lliga Catalana EBA, tot i que haurà de guanyar a l'última jornada a la pista del Tenea Esparreguera, ja eliminat, i esperar que el seu rival d'ahir venci a Igualada per provocar un triple empat i sortir-ne beneficiat. Els del Baix Nord van superar el Grup Via Artés en un partit en què els bagencs van trobar a faltar el seu base Marc Peñarroya, que va anar convocat amb el Baxi Manresa per la baixa de Makai Mason.

Els artesencs, que havien guanyat en el primer partit a Esparreguera, van tenir un inici de partit molt dolent, en què els punts de jugadors com Balaguer o Nil Brià van provocar que els martorellencs s'escapessin fins a un 13-29, en un pavelló municipal d'Artés buit de públic per les restriccions imposades a la vila.

El conjunt local va intentar buscar el joc de Lazar Mutic a prop de la cistella per anar retallant la diferència i que aquesta no fos tan gran. De fet, va aconseguir-la rebaixar de nou punts al descans i de set al final del tercer quart, un lapse de temps, aquests vint minuts, en què els locals van anotar 45 punts en total.

L'entrada als darrers minuts semblava bona per al Grup Via, que es va situar a cin punts just a l'inici, però un nou parcial de 0-9, aquest cop impulsat per bàsquets de Coffi i de Pujolreu, van deixar el resultat amb un 68-80 i amb la sensació que l'Artés ja no tenia res a fer. L'Igualada-Artés de dissabte pot donar l'accés a la següent fase als anoiencs si guanyen. Si no, t0t s'obre.