La pandèmia de coronavirus ha fet suspendre moltes competicions o, en el millor dels casos, ajornar-les i ajustar-les a la situació sanitària que es viu. És el que ha succeït amb la Copa Bages, el torneig en diferents categories, organitzat per l'Asfe Sant Fruitós, encarregat de donar cada any el tret de sortida de la competició basquetbolística, que es jugarà un mes més tard de l'habitual, en un format lleugerament més reduït que el de la temporada passada i en dos caps de setmana.

La novetat més important, a part dels protocols sanitaris que hauran de seguir tots els conjunts que hi prenguin part, ve determinada pel públic que assisteixi a les diferents sessions basquetbolístiques al Pavelló Municipal d'Esports de Sant Fruitós. Els organitzadors han limitat la presència de públic a vuitanta persones simultàniament a dins del recinte. Per poder-hi accedir caldrà que es registrin prèviement a l'entrada i es donarà prioritat a un acompanyant per esportista. Si hi queda lloc, s'obrirà a la resta de públic fins arribar a límit permès.

Des del punt de vista esportiu, els equips que el 2019 van disputar la final B, La Salle i el Santpedor, disputaran ara el campionat A, que té les absències dels dos finalistes, el campió, el CB Navàs, i un CB Artés que disputa Lliga Catalana EBA. En el torneig femení, el primer d'arrencar, tampoc no hi són ni el Lleida, ni el CB Igualada, que es van disputar la victòria l'any passat, però sí la Joviat i el Petropintó Asfe com a locals.

CALENDARI

Grup femení

Semifinals

Dissabte, 3 d'octubre

Joviat-Femení Osona 18h

Petropintó Asfe-Terrassa 20h

Dissabte, 10 d'octubre

Tercer i quart lloc 18h

Final 20h

Grup masculí A

Semifinals

Diumenge, 4 d'octubre

CB Vilatorrada-La Salle A 18h

Asfe A-CB Santpedor 20h

Diumenge, 11 d'octubre

Tercer i quart lloc 17h

Final 19h

Grup masculí B

Semifinals

Dissabte, 3 d'octubre

CB Artés B-CB Castellet 16h

Diumenge, 4 d'octubre

Asfe B-SA Súria 16h

Diumenge, 11 d'octubre

Tercer i quart lloc 10.30h

Final 12.30h

Amistós sub-25 femení

Dissabte, 10 d'octubre

Castellet-Asfe-Santpedor 16h