El Barça de bàsquet va demostrar els seus progressos en les últimes setmanes i es va desfer amb solvència del campió vigent, ja que el torneig de l'any passat no es va acabar, el CSKA de Moscou. El conjunt rus va ser clarament superat en els primers vint minuts i, tot i que a la represa es va arribar a situar dins del partit, li va faltar l'empenta final per remuntar.

Els vint minuts inicials dels blaugrana van ser molt bons, amb una defensa que impedia els punts fàcils del rival i un atac amb molta paciència, buscant sempre els pivots i les millors opcions. El més beneficiat va ser un Brandon Davies que, a més, va disputar molts minuts per les faltes de Pier-re Oriola.

Així, els locals van marxar amb vuit punts al descans, que n'haurien pogut ser més. De fet, en van arribar a tenir catorze (33-19). A la represa, l'atac del Barça no va ser tan fluid, però sí que es va esmerçar molt en defensa. De fet, va encaixar els mateixos punts que a la primera part i, tot i que el CSKA es va aproximar, l'empenta final de Higgins i Abrines, amb la presència habitual de Mirotic, van assegurar el primer triomf.

També en la primera jornada, el València de Jaume Ponsarnau va superar l'Asvel per 65-63, amb un bàsquet de Van Rossom a setze segons i una bona defensa final. Derrick Williams, amb 15 punts, va ser el millor dels taronja.

La jornada va tenir sorpreses, com el triomf del Zenit de Xavi Pascual a la pista de l'Anadolu Efes (69-73) o la del Zalgiris a la de l'Olympiacos (67-68). També ahir, el Maccabi va vèncer l'Alba (80-73). Avui s'enfronten el Baskonia i el Reial Madrid.