La palista urgellenca Núria Vilarrubla va obtenir ahir, al canal olímpic del Parc del Segre de la Seu d'Urgell, la plaça olímpica en la categoria de C1, amb la qual la selecció estatal tanca l'equip que competirà als Jocs de Tòquio de l'any vinent. Per primer cop, la formació espanyola classifica totes les embarcacions possibles. Ja havien obtingut el passaport la campiona a Rio Maialen Chourraut, a part del diploma olímpic Ander Elosegi i de David Llorente.

Vilarrubla, del Cadí Canoë-Kayak, va aconseguir la titularitat de la plaça en derrotar la basca Klara Olazabal, del Satiagotarrak, en la final del selectiu d'ahir i d'haver-ho fet el dia abans, a part de la bonificació de la jornada anterior. La tercera posició va correspondre a Ainhoa Lameiro, del Penedo Teimporta.

De la resta del selectiu de la federació espanyola van destacar dues victòries més dels palistes del Cadí. Així, la gran promesa Miquel Travé es va imposar a l'olímpic Elosegi i a Luis Fernández en la categoria de C1 masculina. En K1, també masculí, el triomf va correspondre a Pau Etxaniz, del club urgellenc, que va quedar davant de Darío Cuesta, del Río Eresma, i de Jordi Cadena, també del Cadí. Chourraut es va imposar en el K1 femení.