Tercera derrota en tres partits del Baxi al Congost en un enfrontament que havia de decidir qui tingués una ratxa més llarga d'encerts. Van ser els andorrans.

Moltes alternatives

Les baixes van obligar a Ibon Navarro a sortir amb un super small ball que deixava situacions tan estranyes com que el base Charlon Kloof acabés jugant de quatre i marqués Hinrichs. Tot i l'espectacular esmaixada de Vaulet, els andorrans van trobar aviat la parella formada per Hannah i Senglin i entre tots dos van situar un 2-7. Però Jou va ficar un triple que va precedir una nova tendència.

Així, el Baxi va començar a tallar línies de passada en defensa i a capturar rebots en atac i, amb diversos esforços en atac, va posar el 10-9, a 4.18. El màxim problema va arribar amb la segona falta d'Eatherton a més de tres minuts per al final, però la defensa del Baxi seguia funcionant i Tabu, que havia rellevat un Dani Pérez molt marcat, va ampliar l'avantatge fins al 12-9.

Navarro va tornar a un equip més ortodox i entre un 2+1 de Hannah i un triple de Jelínek van tornar a capgirar el resultat (12-15). A més, Tabu va perdre una esfèrica en un servei de banda castigat per Paulí (12-17). El parcial obert va pujar fins al 0-9 amb un tir lliure anotat per Dime. Per sort Mason va trobar dos tirs lliures per al 14-18, però un gran bàsquet de Senglin davant d'ell mateix va deixar el 14-20.

Sense escapades de ningú

El partit va començar més tancat en el segon període, amb defenses dures, però un triple de Báez i un rebot en atac de Sajus, amb bàsquet afegit, situava el 19-20. El lituà ja havia aconseguit quatre captures, però va cometre la tercera falta en una acció absurda.

El Baxi seguia perdent pilotes, un total de nou, i cometent faltes i no es podia avançar malgrat la bona defensa. El duel va entrar en una fase d'errades constants de tots dos equips. Els manresans ja havien perdut dotze pilotes, reblades amb uns tres segons de Hinrichs, però Eatherton evitava que l'Andorra s'escapés amb un 24-26 després d'un triple errat per Jelínek. Hannah va col·locar un 24-29 amb un triple, però dos tirs de tres punts seguits, de Dani Pérez i Rafa Martínez, i un de dos de Hinrichs van obligar Ibon Navarro a parar el partit amb 32-29 a 37 segons. En el que quedava, no va anotar ningú més.

Oportunitat perduda

El tercer període va començar amb un triple de Hinrichs però també amb la tercera falta d'Eatherton. De tota manera, aquests minuts van tenir el nom d'un Juampi Vaulet que va anotar sis punts seguits, i encara perquè va fallar un tir lliure pel camí, va capturar rebots, va defensar bé i va propulsar la seva formació fins al 41-33.

Però el Baxi es va encallar en atac i l'Andorra va tornar a reduir la distància de la mà de Hannah, Kloof i Paulí (41-39, a 3.50). A més, un triple de Hannah va capgirar el resultat fins al 41-42 amb un altre parcial de 0-9. Per sort, Sima va estar encertat en un rebot ofensiu i entre ell i Mason van tornar a capgirar el resultat (45-42). Però ningú no tenia el control. Senglin sol va anotar quatre punts fins al 45-46. Un triple de Mason a un minut per al final va establir el 48-46.

El ritme és andorrà

L'inici del darrer període va començar amb un clínic de Clevin Hannah, que amb una direcció de joc extraordinària i dos triples va enfilar el resultat fins al 50-52. Hinrichs va aturar la sagnia amb un triple, però la tendència era favorable als andorrans, que es van escapat fins al 53-57 amb triple de Sergi Garcia i bàsquet de Jelínek. I encara sort que Hannah va perdre una pilota a 5.42.

Però el Baxi no funcionava gens en atac, no trobava el punt dèbil de la defensa andorrana, l'home que marcava Kloof en posició de quatre, i Sergi Garcia tornava a castigar amb un altre triple abans d'una gran assistència de Senglin a Olumuyiwa que eixamplava la diferència a nou punts (53-62).

El Baxi va evitar una antiesportiva de Dani Pérez, però un triple de Hinrichs va estar ràpidament respost per Sergi Garcia amb el seu tercer triple (55-65). Però encara faltava temps i Báez i Dani Pérez van tornat a donar opcions de poder capgirar el resultat sal final (59-65).

De tota manera, Llovet va trobar una porta enrere per al 59-67 a 1.16. Jou va anotar el 61-67, però el següent atac va ser llarg i erràtic i Senglin va sentenciar.