El darrer partit de pretemporada del CE Manresa contra el Valls (2-2), ha tingut, avui, una significació especial, doncs s'ha aprofitat per fer un reconeixement a l'esparreguerí Jordi Lardín, un dels exjugadors més emblemàtics de l'entitat, sobretot de l'etapa contemporània (des que el club va fer el trasllat del Pujolet al Congost). Cal recordar que va jugar a Primera Divisió amb l'Espanyol i l'Atlètic de Madrid.

En el temps de descans, la presidenta del club blanc-i-vermell, Ruth Guerrero, ha fet entrega al jugador d'una samarreta del CE Manresa amb el seu cognom i el dorsal de sempre, l'11; el regidor d'esports de l'Ajuntament de Manresa, Toni Massegú, ha fet el lliurament simbòlic del carnet de soci del club, convertint Lardín en un dels ambaixadors de l'anomenat 'Vintage Generation' la proposta del club manresà perquè els exjugadors i ex tècnics de qualsevol època es facin socis per només 30 euros. A això s'ha referit la presidenta Ruth Guerrero en el seu parlament, agraint també la presència del propi Lardín, el qual, força emocionat ha comentat que «aquest tipus d'actes de reconeixement mai no són fàcils i, en aquest cas, és doblement difícil per a mi. He voltat per la majoria de camps d'Espanya i del Món, però aquí a Manresa hi vaig arribar amb 11 anys i és on em vaig formar com a persona . És molt emotiu tornar a veure companys d'aquella època com el capi, el Jordi, el Rafa, el Casado. M'omple mol. A veure si entre tots podem fer el CE Manresa més gran i d'aquí a uns anys podem parlar d'alguna altra cosa. Jo almenys hi col·laboraré». L'expresident Manel Sánchez ha compartit amb Jordi Lardín una foto de la seva etapa com a jugador del CE Manresa.

A l'homenatge hi han assistir excompanys seus al CE Manresa com ara el 'Capi' Martínez, el Jordi Massafret, el Rafa Rodríguez o el Víctor Casado; el RCE Espanyol també hi va estar representat pel director de l'àrea social Albert Ariza, el responsable de les penyes, Jaume Martínez, i el director de la ciutat esportiva Dani Jarque, Eloi Pérez; així mateix, va ser-hi present el president de la Penya Blanc-i-Blava del Bages, Joan Serra.

Trajectòria rellevant

Jordi Lardín (Esparreguera, 1973) va arribar al club blanc-i-vermell quan era aleví. Va anar progressant i ja en l'etapa de juvenil va compaginar l'equip de la seva categoria amb el primer equip del CE Manresa. La temporada 1990/91, Lardín va ser un dels artífex de l'ascens del CE Manresa a Tercera Divisió, en una formació en la que hi havia David Gallego, un any més gran. Després d'aquella excel·lent campanya 1990/91, tant Lardín com Gallego van ser fitxats per l'Espanyol. El primer, per integrar-se, inicialment la plantilla que jugava a l'anomenada Superlliga juvenil; el surienc Gallego, ara entrenador del Sporting de Gijón, va passar al filial espanyolista, l'Hospitalet.

Lardín va ser titular indiscutible del primer equip de l'Espanyol molt aviat (va debutar a la Romareda) fins que l'any 1997 va fitxar per l'Atlètic de Madrid. Un accident de cotxe va fer que tingués molèsties al coll tot aquell curs. Aquesta incidència, però, no va impedir que debutés amb el combinat estatal el novembre del 1997. El descens de l'Atlètic de Madrid a Segona va portar de nou Lardín a l'Espanyol, tot i que va jugar-hi pocs partits, essent cedit al Jerez (2001/02). Va retirar-se amb 29 anys però dos després encara va jugar amb el Leganés a Segona B. Va penjar les botes definitivament al club de la seva ciutat, l'Esparreguera. Posteriorment va tornar a quedar lligat a l'Espanyol com a director esportiu després d'uns anys de gestionar els equips base com a coordinador.