L'anoeinc va ser un dels àrbitres que va dirigir el partit que la nit de divendres van jugar al pavelló municipal d'esports de Son Moix el Palma Futsal i l'Aspil Jumpers Ribera Navarra FS. Els palmesans, segons a la classificació amb 7 punts, es van imposar al sorprenent cuer per 4 a 1. La parella de Simón a Palma va ser l'experimentat col·legiat català Francesc Garcia-Donàs.

El debut de Bernardo Simón Benet a Primera Divisió és la culminació de la trajectòria ascendent que el montbuienc ha protagonitzat en el món de l'arbitratge des del 2004, quan es va iniciar com a col·legiat a proposta de José María Lagunas, àrbitre de futbol montbuienc que residia al mateix carrer que Simón. En aquella època, els col·legiats del Comitè Tècnic de la Federació Catalana de Futbol podien arbitrar tant partits de futbol com de futbol sala.

La creació del Comitè Tècnic d'Àrbitres de Futbol Sala, poc temps després, el va obligar a especialitzar-se i el de Santa Margarida va optar pel futbol sala pels seus records d'infantesa vinculats a aquest esport i per l'entorn dels partits de futbol sala, habitualment més agradable.

Durant sis temporades, Bernardo Simón va compatibilitzar l'arbitratge amb la pràctica del futbol amateur, els últims cinc cursos esportius al CF Ribera d'Ondara. Tres ascensos de categoria consecutius el van convertir en àrbitre de Tercera Divisió la temporada 2008-09, i el curs esportiu 2011-12 va ascendir a Segona B, on va impartir justícia durant set exercicis. El 15 de setembre del 2018, ara fa dos anys i escaig, va debutar a Segona Divisió a Tenerife.