El triomf del MoraBanc Andor- ra sobre l'Hereda San Pablo de Burgos va ser el resultat més destacat en els tres partits de la Lliga ACB que es van disputar ahir a més de l'emocionant Urbas Fuenlabrada-Baxi Manresa.

La millor actuació personal a la competició de Clevin Hannah, el base nord-americà amb passaport senegalès de l'equip d'Ibon Navarro, va ser decisiva i va propiciar la victòria dels andorrans després d'una disputada pròrroga (87 a 82). Clevin Hannah va anotar 28 punts amb uns percentatges de tir excel·lents, va recollir 3 rebots i va donar 3 assistències, per assolir 32 crèdits de valoració. Fins ara la seva millor xifra anotadora era de 25 punts, i la seva millor valoració, de 29 crèdits.

La falta d'intensitat defensiva inicial dels burgalesos va facilitar el parcial d'11 a 3 que hi havia al marcador després de quatre minuts de joc. Joan Peñarroya va demanar temps mort i Ray Horton va liderar la reacció visitant durant la resta del quart (17 a 11).

A l'inici del segon acte, l'encert en els triples de l'exmanresà Haukur Palsson i de Tomasz Gielo van permetre al MoraBanc Andorra assolir el màxim avantatge del partit a l'electrònic (27 a 17), però el San Pablo va tornar a millorar les prestacions defensives i va minimitzar el seu desavantatge al descans (31 a 30).

Els burgalesos van ser millors que el seu oponent al tercer i a l'últim quart i guanyaven per quatre punts (63 a 67) a falta de 2' i 49''. Llavors, cinc punts seguits de Clevin Hannah van capgirar el resultat (68 a 67) i van propiciar l'empat final a 69. A la pròrroga, els dos triples inicials de Haukur Palsson i la direcció de Hannah van donar el tercer triomf al MoraBanc.

A Santiago, el Monbus Obradorio es va imposar a l'Acunsa GBC per 85 a 76. L'equip de Moncho Fernández va sumar el quart triomf del curs gràcies a l'actuació de l'MVP del mes de setembre, el pivot lituà Laurynas Birutis (20 punts i 6 rebots), al qual van donar suport l'escorta Kassius Robertson (16 punts i 4 assistències) i l'ala Laurynas Beliauskas (10).

Finalment, l'Iberostar Tenerife va segellar la cinquena victòria de la temporada en vèncer el Joventut de Badalona (86 a 82), en un duel caracteritzat per la igualtat. La direcció de Bruno Fittipaldo i Macelinho Huertas i els punts de l'ala Sergio Rodríguez (14) i del pivot Giorgi Shermadini (16) van propiciar el triomf canari.