En el clàssic del silenci, en el clàssic més atípic, el Reial Madrid, que venia de perdre dos partits davant rivals menors, ha ressorgit al Camp Nou, on s'ha imposat per 1-3, en un partit que s'ha trencat per un penal transformat per Sergio Ramos, després de la intervenció del VAR.

Com la crisi va sempre per barris, ara qui la pateix és el Barça, que encadena dos partits de lliga perdent, i en tots dos per dues penes màximes. La d'avui ha estat determinant, amb 1-1 i la inèrcia de el joc barcelonista, l'àrbitre, requerit pel VAR, l'ha assenyalar en una agafada de Lenglet a Ramos. El francès s'ha queixar que abans el madridista li havia agafat a ell.

El Barça, que no encadenava dues derrotes des d'abril de 2016, ha sentit el cop i ja no ha reaccionat. El Reial Madrid ha crescut i ha sentenciat el partit en el minut 90, en una acció de Luka Modric. Des de la temporada 2015-16, no guanyaven els blancs al Camp Nou.

Ha estat un partit amb un futbol atípic en un clàssic atípic. Dos gols en els primers vuit minuts i una sensació de desconcert, de joc de vertical. L'argument de el partit d'avui no es basava en dominar la situació, sinó a aprofitar l'error del contrari.

Ha estat valent Ronald Koeman en l'alineació. Ha posar a dos imberbes (Pedri i Ansu Fati) a l'equip titular, però també a Sergiño Dest, que s'ha estrenat a la banda dreta i ha estat del millor de l'Barça. Messi avui no era la referència, sinó Ansu; Coutinho acompanyava a la mitjapunta i Griezmann ho veia des de la grada.

El Reial Madrid, sense Modric, necessitava reivindicar-se i ha trigat molt poc a fer-ho. Ha aprofitat Benzema, que ha estat dels millors del seu equip, una jugada a l'espai i l'entrada entre els dos centrals de Fede Valverde per donar una assistència de luxe, liquidada de la millor manera per l'uruguaià (0-1).

En cinc minuts, els de Zinedine Zidane semblava que havien desmuntat al Barça. Ha patit l'equip de Koeman sobretot pel punt feble que li suposava Busquets i per Pedri, més preocupat d'ajudar a Dest en les cobertures de mostrar pel que va ser fitxat pel Barça: la seva creativitat i desbordi.

Però tres minuts després que Valverde inaugurés el marcador, ha aparegut Messi i la seva connexió amb Jordi Alba. El lateral a entrat com un ganivet per l'esquerra i la seva assistència a estat r aprofitada per Ansu Fati.

Ansu, excels, ha superat en la cursa a Sergio Ramos i ha col·locat el peu perquè la pilota no tingués cap punt de connexió amb Courtois, sinó amb la xarxa (1-1).

La mobilitat de Benzema ha estat el principal argument dels madridistes, que tenien a el francès com a punt de connexió amb Vinicius per l'esquerra i amb Asensio per la dreta. Casemiro escombrava tot el que podia i en defensa, Nacho patia per la dreta.

Ha tingut Messi el 2-1 en una gran acció solucionada per Courtois i el Reial Madrid el 1-2 després d'una connexió entre Kroos i Benzema que ha solucionat Neto per al Barça, però a la mitja part s'ha arribat sense sobresalts.

48

Barça - Madrid, en imatges

Com a molt una acció que el VAR va comprovar en l'àrea de el Reial Madrid i l'exuberància de Benzema i d'Ansu Fati. El Barça ha rematat més a porta i el Reial Madrid ha tingut més la possessió. Als de Koeman els ha fallat sobretot l'aposta per Pedri, que no ha aportat el que s'espera en el primer temps.

A la vora del descans, Nacho, lesionat, s'ha retirat i ha entrat primer extrem, Lucas Vázquez, per jugar com lateral dret. Ha sortit millor el Barça en el segon temps. Ha tingut la pilota i ha jugat al camp contrari durant molts minuts.

Dest tenia més profunditat per la dreta i Ansu ha estat brillant. Al 52 ha rematat creuat a la dreta de Courtois i en el 54, un centre de Ansu sobre Coutinho no ha estat aprofitat pel brasiler, sol davant el porter madridista.

El Barça posava el futbol i les ocasions, el Reial Madrid no havia creat ni una opció de perill ... fins que en una jugada aïllada, el VAR ha acabat per tornar a tenir el seu protagonisme.

Una acció de Lenglet i de Sergio Ramos ha acabat en penal. El francès ha agafat al central de el Madrid i l'àrbitre, a instàncies del VAR, ha visionat la jugada i ha assenyalat el penal. El barcelonista s'ha queixar en considerar que abans, Ramos l'havia empès.

El penal l'ha transformat Ramos i el Barça ha sentit el cop (1-2, min. 63), tant que ja no s'ha recuperat més. Ha trigat Koeman a reaccionar en els canvis i quan ha donat a entrada a Trincao, Dembélé i Griezmann ja era massa tard.

El Reial Madrid s'ha trobat còmode davant el desordre blaugrana, que ha reclamat un penal per una acció de Varane. Si el partit no s'ha decidit abans ha estat per Neto, que ha realitzat tres grans parades en el minut 86 en accions de Kroos i de Sergio Ramos.

En el final del partit, Modric ha decidir la victòria del seu equip en una acció de qualitat. L'1-3 posa en dubte a Barça, quan destil·lava bones sensacions; tot el contrari que el Reial Madrid, que arribava necessitat a Camp Nou i se n'ha anat amb una victòria.

Fitxa tècnica

1 - Barcelona: Neto; Dest, Piqué, Lenglet, Jordi Alba (Braithwaite, min. 87); Sergio Busquets (Trincao, min. 82), Frenkie de Jong; Pedri (Griezmann, min. 82), Messi, Coutinho; i Ansu Fati (Dembélé, min. 82).

3 - Reial Madrid: Courtois; Nacho (Lucas Vázquez, min. 43), Varane, Sergio Ramos, Mendy; Casemiro, Valverde (Modric, min. 69), Toni Kroos; Marco Asensio (Rodrygo, min. 81), Benzema i Vinicius.

Gols: 0-1, min.5: Fede Valverde. 1-1, min. 8: Ansu Fati. 1-2, min. 63: Sergio Ramos, de penal. 1-3, min. 90: Modric.

Àrbitre: Martínez Munuera (Comité Valencià). Ha mostrat cartolina groga a Casemiro (min. 19), Lenglet (min. 29), Nacho (min. 37), Jordi Alba (min. 62) i Messi (min. 90 + 2).