El pilot palmesà Joan Mir (Suzuki) va ser tercer al GP de Terol de MotoGP disputat ahir a Alca-nyís i va consolidar el seu lideratge en la classificació del Mundial de MotoGP quan només falta que es disputin tres proves per decidir el guanyador de la competició. El balear comanda la classificació general amb 137 punts, és a dir, amb 14 més que el segon, el francès Fabio Quartararo (Yamaha), i amb 19 més que Maverick Viñales (Yamaha), tercer classificat.

L'italià Fabio Morbidelli (Yamaha) va assolir al circuit de Motorland el seu segon triomf del curs en un Gran Premi. Àlex Rins (Suzuki), que es va imposar l'anterior cap de setmana al GP de l'Aragó, va ser segon.

L'accidentat inici de la carrera va propiciar la retirada del pilot que va sortir des de la pole position, el japonès Takaaki Nakagami (Honda), així com del sud-africà Brad Binder (KTM) i de l'australià Jack Miller (Ducati).

En aquest context, Fabio Morbidelli es va situar en primera posició a la sisena volta i després va maldar per conservar l'avantatge que tenia sobre el segon, Àlex Rins. El pilot cerverí Àlex Márquez (Repsol Honda) va lluitar per la tercera posició amb Joan Mir fins que va caure quan només faltaven deu voltes.

El britànic Sam Lowes (Kalex) es va exhibir en Moto2 i va signar el tercer triomf consecutiu, mentre que el valencià Jaume Masià (Honda) va superar el gironí Albert Arenas (KTM) en l'última recta de la cursa de Moto3.