La derrota del Sevilla de Julen Lupetegui a l'estadi Sánchez Pizjuán va ser el resultat més remarcable que es va produir en els altres tres partits de Primera Divisió disputats ahir. Els andalusos van cedir contra l'Éibar de José Luis Mendilibar (0 a 1).

El meritori empat signat dimarts per l'equip sevillista al camp del Chelsea FC en la primera jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions (0 a o) no va tenir ahir continuïtat i els andalusos van patir la segona derrota consecutiva a la Lliga Santander, després de cedir el passat cap de setmana a Granada (1 a 0).

Julen Lopetegui va introduir cinc canvis en l'equip inicial que va jugar a Londres i els futbolistes que han de conformar una banqueta de garanties que faciliti les necessàries rotacions que ha de fer un equip que encara dues competicions de molta exigència van demostrar que encara no estan plenament integrats en ela dinàmica sevillista. Els andalusos van oferir una joc decebedor durant el primer període i van ser incapaços de generar una ocasió de perill. Aquest context va afavorir els interessos dels bascos, que després d'un inici de lliga dubitatiu, cada vegada es mostren més sòlids.

La primera ocasió dels visitants la va malbaratar Arbilla (min 20), però quatre minuts abans del descans, Pape Diop va aprofitar una descoordinació defensiva de Dogo Carlos i Sergi Gómez i va assistir Kike García. El davanter va superar Vaclik amb una canonada inapel·lable. La substancial millora del joc dels andalusos a la represa no va ser suficient per empatar i el porter visitant Dmitrovic es va mostrar molt segur.

El partit entre Atlètic Osasuna i Athletic Club de Bilbao va coincidir amb el dia del Centenari del club navarrès. El lateral dret dels bilbaïns Ander Capa va contribuir involuntàriament a la commemoració en fer un ingenu penal sobre Kike Barja que va permetre a Rubén García superar al porter Unai Simón (min 81).

Per últim, al Wanda Metropolitano, l'Atlètic de Madrid es va imposar al Reial Betis per 2 a 0. Marcos Llorente (min 46) i Luis Suárez (min 91) van sentenciar el tercer triomf dels de Diego Simeone a la competició.