Després d'un empat i dues der-rotes seguides a la lliga, el FC Barcelona de Ronald Koeman, el mateix que dimecres es va exhibir a la Lliga de Campions a Torí, necessita vèncer aquest vespre a Mendizorroza perquè els nervis no comencin a aparèixer a la lliga. En la competició domèstica, els blaugrana es troben a set punts del lideratge, tot i que amb dos partits menys, motiu pel qual necessiten la victòria.

En la convocatòria d'ahir, Koeman va deixar a casa Riqui Puig i va introduir en el seu lloc l'extrem Konrad de la Fuente. Va viatjar també amb només dos centrals, Piqué i Lenglet, a causa de la lesió d'Araújo contra la Juventus. Allà, De Jong ja va demostrar que pot complir en aquesta posició.

L'entrenador neerlandès va declarar ahir que «l'Alabès és un equip molt competitiu. Segurament demà serà més defensiu i ens espera un partit complicat. Depèn de nosaltres, de la concentració i, sobretot, del ritme de pilota. Necessitem que sigui alt per crear espais».

Koeman també va donar mèrit a l'inici de temporada de Pedri i Ansu amb només 17 anys, però d'aquest últim va dir que «de vegades li cal més concentració per evitar pèrdues de pilota».