El Tour de 2021, el recorregut del qual va ser anunciat aquest diumenge pels organitzadors, es decidirà als Pirineus, el massís privilegiat en aquesta edició, que inclou també una contrarellotge el vespre de l'arribada a París.

Serà la segona cronometrada, ja que els ciclistes afrontaran una primera en la cinquena etapa, la qual cosa totalitza 52 quilòmetres en lluita contra el crono.

L'edició compta també amb una dura arribada a Tignes, als Alps, i amb una doble ascensió del Mont Ventoux, encara que el "Gegant de Provença" no tindrà la meta.

L'edició començarà el 26 de juny a Brest, ciutat que ha llançat tres vegades la carrera, un rècord sol superat per París, amb una etapa accidentada i on el vent pot jugar un paper, la qual cosa augura que un "aventurer" es faci amb el primer groc.

L'endemà, l'etapa estarà marcada per una doble ascensió al Mur de Bretanya, que albergarà la primera de les tres metes enlaire de l'edició, abans de donar pas a dues etapes per als "esprintadors", en les quals també el vent pot canviar el guió previst.

La cinquena jornada estarà marcada per 27 quilòmetres cronometrats, abans de posar rumb a l'oest, amb dues etapes de transició, la segona, entre Vierizon i Le Creusot de 248 quilòmetres, la més llarga en 20 anys.

L'endemà arribaran els Alps, amb una primera etapa d'aperitiu abans del final a Tignes, estació que no va poder ascendir-se l'any 2019 per una calamarsada i que albergarà també la primera jornada de repòs.