El president de la Comissió Gestora del FC Barcelona Carles Tusquets ha anunciat que "les eleccions seran al voltant de les dates de Nadal", a la roda de premsa que ha donat després de la primera reunió del nou òrgan de govern del club celebrada aquest dilluns."Hem decidit convocar les eleccions en el període més curt possible de temps sempre que les condicions sanitàries ho permetin", ha precisat.

En aquest sentit, ha informat que s'ha creat un grup de treball perquè es puguin fer aquests comicis que està format pel Síndic del Soci, Joan Manuel Trayter, per la Comissió de Transparència i per la Comissió de Disciplina. Aquest grup de treball proposarà "un pla de treball coordinat amb les autoritats sanitàries".

Tusquets ha seguit explicant que el club dedicarà "tots els recursos logístics i humans per organitzar unes eleccions al nivell que es mereix aquest club". "Encara no hem tingut cap reunió amb la Generalitat de Catalunya, però les informacions que ens arriben ens diuen que serà molt complicada celebrar una votació entre novembre i desembre", ha afegit. I ha obert la porta "a la distribució del vot en diferents seus" alhora que ha descartat la possibilitat d'implementar el vot electrònic, "perquè no ho contemplen els estatuts".

D'altra banda, el president de la Comissió Gestora del FC Barcelona també s'ha referit a la situació econòmica de l'entitat blaugrana, la qual ha qualificat com "molt complexa". "Necessitem seguir reduint les nostres despeses a curt termini i seguim treballant en la taula de negociació salarial amb els jugadors i el personal no esportiu del club per tancar l'acord abans del 5 de novembre. Espero que tot el personal estigui a l'altura de les circumstàncies", ha afirmat.

En aquest sentit, ha revelat que li ha arribat una predisposició per part dels jugadors "per arribar a un acord" abans del 5 de novembre. "Nosaltres no volem treure-li els diners a ningú", ha assegurat. Les línies d'actuació per millorar la situació econòmica del FC Barcelona seran dues per part de la Comissió Gestora: "disminuir les despeses i buscar ingressos que avui no existeixen".

"Per equilibrar el pressupost es necessiten fer esforços de prop de 300 milions d'euros", ha indicat Tusquets, que "veu possible implementar un pla de contenció tant per als ingressos com per les despeses". Tot i això, ha puntualitzat que "totes les decisions que es prenguin en aquesta àrea seran reversibles per part de la nova junta directiva i així ho estipularan les clàusules".

Respecte a si podran fer-se fitxatges al mercat d'hivern, Tusquets ha admès que tan sols seran possibles si "abans es venen jugadors o si els que vénen ho fan amb la baixa a la mà".