L'exentrenador del FC Barcelona Quique Setién ha reconegut que «no va ser fàcil gestionar» l'argentí Leo Messi durant el seu mig any amb el conjunt blaugrana, i que va veure «coses» que no s'esperava, a més de reconèixer que no va poder ser ell «mateix» en aquesta etapa i que la decisió de prescindir d'ell com a tècnic «ja estava presa abans del 2-8» de la Champions contra el Bayern.

«És veritat que hi ha jugadors que no són fàcils de gestionar. Entre ells hi ha Leo, és veritat. També cal tenir en compte que és el millor futbolista de tots els temps. I qui soc jo per canviar-lo! Si l'han acceptat durant anys com és i no l'han canviat...», va declarar en una entrevista de l'exseleccionador espanyol Vicente del Bosque al diari El País.

El càntabre, que malgrat tot qualifica la seva experiència al Barça com a «extraordinària», va assegurar que hi ha una altra faceta «que no és la de jugador» i que és «més complicada de gestionar. Molt més. Una cosa inherent en molts esportistes, com es veu al documental de Michael Jordan. Veus coses que no t'esperes», va afirmar sobre l'argentí. «És molt reservat però et fa veure les coses que ell vol. No parla gaire. Sí, mirar, mira... Després d'anar-me'n, el que sí que tinc clar és que en determinats moments hauria d'haver pres altres decisions, però hi ha coses que estan per sobre de tu: el club. És el club i els aficionats. Són als qui deus més respecte i has de fer el més convenient per a l'entitat. Hi ha milions de persones que pensen que Messi, o qualsevol altre jugador, és més important que l'entitat i que l'entrenador. Aquest jugador ha viscut durant 14 anys guanyant títols, guanyant-ho tot», va prosseguir.

Experiències amb Messi

A més, Setién es va mostrar totalment d'acord amb la frase que Tata Martino va dirigir a Messi quan era tècnic culé: «Ja sé que si truques al president em pots fer fora en qualsevol moment, però no m'ho demostris cada dia. No cal que ningú em digui el que va dir Martino o qualsevol altre. Ho he viscut. He tingut experiències suficients per fer una valoració exacta de com és realment aquest noi», va apuntar.

«Segurament, a la seva manera, és generós. El problema és que la perspectiva des de dins de vegades t'enganya. La realitat que ell viu no és la realitat que vivim els altres. Per a ell, i per a molta gent, l'única cosa que importa és gua-nyar, i tota la resta no val. Fins que no deixes el futbol i no passen uns anys, no veus amb claredat la realitat de la vida. Hi estàs capficat, et retroalimentes del mateix grup sempre i són situacions difícils. Són nanos als quals els donem tot», va continuar, i va lamentar el servilisme que de vegades hi ha cap a 'la puça'. «Has de prendre les teves pròpies decisions i afrontar la responsabilitat», va expressar.

Malgrat tot, continua considerant que Messi «és el millor. Hi ha hagut altres grandíssims jugadors, però la continuïtat que ha tingut aquest noi al llarg dels anys no l'ha tinguda ningú més. Potser Pelé...», va confessar.

D'altra banda, Setién va reconèixer que en la seva etapa al Barça no va poder ser ell mateix. «No he pogut, o no n'he sabut, la realitat és aquesta. Quan signes per un club d'una dimensió com el Barça ja saps que les coses no seran fàcils tot i tenir els millors jugadors del món. La realitat és que jo no vaig poder ser jo, ni vaig fer el que havia de fer. És cert que podia haver pres decisions dràstiques, però tampoc no haguessin arreglat res en un espai tan curt com el que vaig estar, i en què tot es va concentrar després del confinament», va subratllar.

«En els meus 40 anys en vestidors, primer com a jugador i després com a entrenador, he arribat a la conclusió que tens 16-18 jugadors absolutament compromesos. I n'hi ha quatre o cinc que no tenen aquest entusiasme. S'entrenen, però es deixen portar i si les coses van bé, sumen i, si no, es queden allà. Després tens un o dos que són complicats i retorçats. Els he tingut com a company i com a tècnic. Això sí que ha estat permanent en tots els equips. Sempre he dit la veritat. Si un jugador no juga i demana explicacions, has de ser sincer amb ell», va aclarir.