I per fi Messi ha descansat. Encara que només 45 minuts, els suficients per veure que la seva presència davant el Betis era necessària per desencallar un partit que anava empatat a la mitja part i que el Barcelona ha resolt, gràcies a l'astre argentí, golejant després de la represa (5-2).

El duel ha començat d'allò més boig, amb els dos equips buscant-se molt amunt i amenaçant Bravo i Ter Stegen a la menor oportunitat. Fins a set ocasió clares de gol s'han vist en els primers vint minuts: Griezmann disparava lleugerament desviat per dues vegades, i Ansu Fati tampoc trobava porta en el seu primer intent i s'estavellava amb Bravo en el segon.

Pel Betis, William Carvalho rematava a la sortida d'un córner i obligava Ter Stegen a volar cap a la seva escaire dret per salvar el gol; Àlex Moreno, una permanent amenaça per a la defensa blaugrana amb les seves pujades per banda esquerra, creuava massa la pilota sobre la sortida del porter alemany del Barça; i Tello també s'animava amb un xut tímid des de la frontal.

El marcador s'ha mogut per primer cop en el minut 22, quan Dembélé, en jugada personal, amenaçava amb la destra en el vèrtex dret de l'àrea visitant, per afusellar Bravo amb l'esquerra i fer pujar l'1-0.

El Barça ha pogut fer el segon de nou per mediació de Griezmann, que per enèsima vegada ha enviat fora una assistència de taló de Pedri. Passada la mitja hora, Mandi feia caure dins l'àrea Ansu Fati.

I Griezmann, amb Messi a la banqueta, ha volgut resoldre des dels onze metres la seva complicada relació amb el gol. Però Bravo, que coneix bé el francès (han coincidit cinc temporades a la Reial Societat), li endevinava la intenció.

A l'altra àrea, Tello tornava a rematar desviat, però en l'última jugada abans d'arribar a la mitja part, l'exblaugrana rebia una pilota després d'una contra conduïda per Canales i el seu centre acabaria enviant Sanabria a gol per empatar el xoc.

Koeman ha donat entrada a Messi per Fati al descans, i la Puça ha sortit disposat a resoldre el partit. En el primer atac local, deixava passar la clàssica assistència de Jordi Alba des de l'esquerra per arrossegar dos defenses i Bravo a la sortida i deixar lliure de marca Griezmann, que per fi marcava, a plaer, per fer el 2-1.

54

Barça - Betis, en imatges

A l'hora, Mandi treia amb la mà, en línia de gol, un xut de Dembélé. Cuadra Fernández xiulava penal i expulsava el defensa del Betis, i Messi aquest cop no ha perdonat.

Pellegrini ha hagut de recompondre la defensa i sacrificava Tello per donar entrada a David Ruiz. Els andalusos es resistien a donar per sentenciat el partit i, amb un home menys, aconseguien fer aviat el 2-3.

El marcava Loren, qui recentment ingressat a la gespa aprofitava una assistència d'Álex Moreno, després d'una nova internada d'aquest per banda esquerra.

Quedava una mica més d'un quart d'hora, però Messi ha decidit treure-li tota emoció al xoc, en combinar amb Sergi Roberto per internar-se a l'àrea i enviar un obús amb l'esquerra que es colava per tot l'escaire.

Al '10' li anul·larien un altre més per fora i joc. I al Betis ja no li quedava gasolina per aguantar l'envit, malgrat que Loren, que estava fresc, encara ha tingut temps de fabricar-se un parell d'ocasions abans del final.

Als 89, Pedri rematava una assistència de Sergi Roberto per marcar el seu primer gol com a blaugrana en Laliga. El Barça, tot i que amb llacunes defensives preocupants, posava punt i final a un ratxa de quatre partits sense guanyar en la competició.

I Messi demostrava una vegada més que segueix sent el futbolista més determinant del Planeta Futbol. Tant és si surt des de la banqueta o si juga caminant.

Fitxa tècnica:

5 - Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Sergio Busquets (Pjanic, min.85), De Jong; Dembélé (Trincao, min.66), Pedri, Ansu Fati (Messi, min.46); i Griezmann (Braithwaite, min.78).

2 - Betis: Claudio Bravo; Emerson, Mandi, Bartra, Àlex Moreno; William Carvalho, Guido Rodríguez; Joaquín (Ruibal, min.62), Canales (Rodri Sánchez, min.86), Tello (Víctor Ruiz, min.62); Sanabria (Loren, min 71).

Gols: 1-0: Dembélé, min.22. 1-1: Sanabria (min.45 + 3). 2-1: Griezmann, min.48. 3-1: Messi (p.), Min.61. 3-2: Loren, min.73. 4-2: Messi, min.82. 5-2: Pedri, min.89.

Àrbitre: Cuadra Fernández (Comitè balear). Ha mostrat targeta groga a Mandi (min.32), Ansu Fati (min.36), Pedri (min.41) i Àlex Moreno (min.45) i ha expulsat amb vermella directa a Mandi (min.60).

Incidències: Partit de la novena jornada de Laliga Santander disputat al Camp Nou a porta tancada. Abans del partit s'ha guardat un minut de silenci per la memòria de Tonny Bruins Slot, exmembre de l'equip tècnic del Barcelona a l'època del Dream Team recentment mort als 73 anys.