El pilot mallorquí Joan Mir va assolir el seu primer triomf en una prova de MotoGP al Gran Premi d'Europa disputat ahir al circuit valencià de Xest. La victòria permet al balear consolidar el seu lideratge a la classificació general quan només falten dues proves per finalitzar el mundial, el GP de la Comunitat Valenciana i el GP de Portugal. El balear disposa de 37 punts d'avantatge sobre el segon i el tercer classificats, Fabio Quartararo i Àlex Rins, quan només en falten 50 per disputar-se.

El barceloní Àlex Rins (Suzuki) va dominar la prova des de la segona volta, quan va superar a Pol Espargaró (KTM), el motociclista que va sortir des de la pole position. Rins va cedir el primer lloc al seu company d'equip Joan Mir quan faltaven onze voltes per al final. El palmesà va saber gestionar la responsabilitat i es va escapolir per vèncer. Rins va ser segon i el granollerí Pol Espargaró, tercer.

L'italià Marco Bezzecchi (Kalex) es va imposar en Moto2 en una carrera en què va caure el líder de la general, l'anglès Sam Lowes. L'italià Enea Bastianini, quart a Xest, el va rellevar com a màxim favorit al títol. Per últim, en Moto3, el madrileny Raúl Fernández va signar també el seu primer triomf.