La divuitena i última etapa de la Vuelta va permetre al ciclista eslovè Primoz Roglic ratificar el seu domini de la prova i segellar el seu segon triomf consecutiu al madrileny Paseo de la Castellana.

Tal com és habitual, la darrera etapa de la cursa no va comportar cap modificació a la classificació general. L'etapa, de 139 km, es va desenvolupar entre l'hipòdrom de la Zarzuela i el cèntric passeig de la capital de l'Estat. Tim Wellens (Lotto Soudal) i Willem Smit (Burgos-BH) van adquirir un petit avantatge a l'inici, però el pilot va reaccionar i els va neutralitzar, com també ho va fer quan va intentar escapar-se Gonzalo Serrano (Caja Rural) quan només faltava completar quatre voltes al circuit habilitat al Paseo de la Castellana. La victòria d'etapa es va decidir a l'esprint i la foto finish va certificar que el guanyador era l'alemany Pascal Ackermann.

Primoz Roglic ha estat el gran protagonista de la 75a edició de la Vuelta. L'eslovè ha aconseguit quatre triomfs d'etapa (a Arrate, Moncalvillo, Suances i al Mirador d'Ézaro) i amb la col·laboració de Movistar va sobreviure a l'atac del seu màxim rival, l'equatorià Richard Carapaz, a la Covatilla, en la decisiva penúltima etapa.