Ansu Fati estarà quatre mesos sense trepitjar el Camp Nou després de lesionar-se al temple blaugrana dissabte. L'únic raig de llum junt amb Pedri en aquest fosc 2020 blaugrana ha sigut intervingut aquest dilluns del genoll esquerre. El jove davanter podria estar recuperat per a la tornada dels vuitens de la Champions.

El doctor Ramon Cugat l'ha operat per intentar reparar una ruptura al menisc intern del genoll esquerre. Si hagués sigut una ruptura parcial hauria estat un mes o un mes i mig de baixa, però, al ser total, seran quatre mesos. L'especialista ja va operar Ter Stegen del tendó rotular del genoll dret el mes d'agost passat, que l'ha tingut tres mesos fora dels terrenys de joc.

Fins ara Ansu havia sigut el jugador blaugrana més desequilibrant: en els 10 primers partits havia aconseguit cinc gols, dues assistències i tres penals provocats. Ronald Koeman haurà de buscar-li ara substitut. Amb Messi com a fix, després de descansar la primera part davant el Betis, i Pedri consolidat en l'onze, els tres membres del club dels 420 milions (Griezmann, Coutinho i Dembélé) s'haurien de disputar les dues places restants a la davantera barcelonista.

22 partits, Copa i Supercopa a part

Si el jove prodigi, que acaba de fer els 18 anys, compleix el termini marcat, podria estar a punt per a la tornada dels vuitens de la Champions, que es disputarà del 9 al 17 de març. Es perdria fins aleshores 19 partits de Lliga, els tres de la fase de grups continental (en què el Barça té gairebé a la butxaca la seva classificació), a més dels que l'equip pugui disputar de la Copa i la Supercopa, que es disputarà a l'Aràbia Saudita del 13 al 16 de gener.