Els Consells Esportius de Catalunya es van voler adherir ahir a la manifestació del sector de l'esport al país des del punt de vista de les escoles. A més de reclamar, com en els altres casos, que es consideri l'esport un servei essencial, van demanar en un manifest que es garanteixi la continuïtat de l'activitat als centres escolars per damunt de les restriccions que s'imposin.

D'aquesta manera, en un text de set punts, fa especial incidència que cal «protegir i assegurar l'accés a l'esport a tothom, especialment als infants i joves en edat escolar de tot Catalunya». En aquest sentit, «la declaració de l'activitat física com a bé essencial hauria de garantir, seguint tots els protocols necessaris, el manteniment dels programes d'esport escolar del Consell Català de l'Esport, els entrenaments esportius i les activitats físiques en gimnasos i piscines climatitzades».

Els consells també recorden el paper que juga l'esport com a element de «socialització en un moment de gran aïllament» i també incideix en el punt de vista econòmic. Per això exhorta que es pugui implementar «el pla de xoc de l'esport a l'escola que la Unió de Consells Esportius de Catalunya va proposar al Consell Català de l'Esport amb l'objectiu d'assegurar l'activitat escolar de Catalunya».

Dins dels consells, també recorda que cal separar-los en tres grups, « el sector empresarial, les entitats sense ànim de lucre i les administracions locals, que són les principals prestadores de serveis esportius a la població». Per això, vol que el govern «arbitri els mecanismes necessaris en les bases de subvencions de les entitats sense ànim de lucre per assegurar el seu manteniment tot i que se n'aturi l'activitat».