La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) va emetre ahir un comunicat en què explica que, davant del manteniment de les restriccions actuals fins al 23 de novembre, li és impossible de mantenir el sistema de competició i els calendaris aprovats a l'estiu. L'ens recorda que tampoc no hi ha capacitat per entrenar-se i que ja s'han deixat de jugar 9.000 partits per als quals no hi ha temps de recuperació.

Per això, va anunciar que els campionats de no promoció no començaran fins al 17 de gener i que els grups de fins a dotze equips es dividiran ara en subgrups de cinc o sis, en l'anomenat sistema bombolla que ja es va servir a la lliga EBA. Les fases finals dependran de l'evolució de la pandèmia.

De cara als campionats de promoció, si es pot tornar a obrir a partir del dia 23 es pensarà en una alternativa lúdica per a les setmanes següents, i els partits de competició, també amb el sistema de bombolles i pertanyents a la segona fase, no començaran fins al 24 de gener. Per sol·licitar els canvis de nivell, cal adreçar-se a activitats@basquetcatala.cat, excepte en els casos de sèniors i preferents. La federació també va dir que reajustarà les quotes a pagar, tant les de participació com les de tramitació de llicències.