El circuit Castillo de Ayud a Calataiud (Saragossa) acull aquest cap de setmana la novena i darrera prova del Campionat d'Espa-nya de motocròs en les diferents categories. La boira va obligar ahir a modificar els horaris de les curses, malgrat que el MC Calatayud havia cuidat la seva instal·lació per tancar de la millor manera aquesta temporada 2020.

El pilot balsarenyenc Guillem Farrés tenia opcions de conquerir el títol estatal en la categoria MX125 i no les va desaprofitar. En va tenir prou en classificar-se quart per tancar la competició primer. En la cursa, David Beltrán, que ja havia firmat una gran mànega de classificació, deixant enrere els millors pilots de la categoria, va dominar amb mà de ferro. Gerard Congost, de l'equip estatal RFME MX Júnior Team, com Guillem Farrés, que va ser segon, i Adrià Monnè, tercer. El pilot de Balsareny va entrar en quarta posició, que li va ser suficient per arrodonir una destacada temporada, tenint en compte que no fa moltes setmanes va cloure el Campionat d'Europa de la categoria en una destacada sisena posició després de la darrera prova celebrada a Bèlgica, concretament a Lommel.

Ahir, en la resta de categories, en Elit MX1, Jorge Zaragoza va parar el crono amb el millor temps, amb Nil Arcarons i José Antonio Butrón com a segon i tercer classificats, respectivament. Butrón va dominar bona part de la mànega de classificació per Zaragoza l'ha superat al final i Arcarons va ser tercer. En Elit MX2, Yago Martínez va ser el millor imposant-se en les cronos (segon va ser Oriol Oliver) i en les voltes de classificació, amb Rubén Fernández en segona posició, i Sergi Notario en la tercera.