La victòria de l'equip femení del Club Gel Puigcerdà a Navarra, a la pista del Kosner CH Huarte (2 a 7), va permetre a les groc-i-negres accedir al lideratge de la Lliga Iberdrola, la màxima categoria estatal, una setmana abans de rebre a la capital de la Cerdanya l'altre equip que es manté invicte, el SAD Majadahonda, el vigent campió de lliga.

Si les noies van ser la cara de la jornada, els jugadors de Santi Barnola i Dani Hilario van ser la creu de forma inesperada. Els groc-i-negres vencien a Majadahonda (4 a 5) al final del segon període, però van encaixar un 4 a 0 en l'últim parcial i van cedir una derrota polèmica per l'actuació arbitral. Tot i això, els cerdans mantenen el lideratge a la Lliga Nacional.

Imposar-se a l'equip revelació

L'equip femení va haver de mostrar tot el seu potencial per vèncer el Kosner CH Huarte a domicili. Les navarreses són l'equip revelació de la competició i les groc-i-negres no van poder adquirir avantatge a l'electrònic fins superat l'equador del primer període, amb Indira Bosch (minut 11.03). Paula Giménez va ampliar l'avantatge (minut 15.39), i tot i encaixar el gol de les locals a l'inici del segon acte, dues assistències d'Ainhoa Merino van permetre a Judit Pareja sentenciar el triomf (1 a 4).

Polèmica derrota a Madrid

D'altra banda, l'equip masculí va finalitzar el segon període amb avantatge al marcador a Majadahonda (4 a 5), però l'empat a 5 del madrileny Álvaro Sánchez (minut 46.48) va afectar psicològicament els pirinencs. Va ser el preludi del polèmic i decisiu 6 a 5. Després d'un contracop molt perillós, un jugador local va impactar amb l'estic al rostre de Nacho Granell. El llivienc va quedar estès a terra, però la jugada va continuar i va finalitzar amb el gol de Pablo Mata.

Els àrbitres van validar el gol i els groc-i-negres van protestar amb vehemència i fins i tot es van retirar als vestidors, però la decisió de l'equip arbitral va ser inamovible. En el tram final, els madrilenys, jugant amb doble superioritat, van sentenciar el triomf.