La derrota del Monbus Obradoiro a la pista del TD Systems Baskonia (80-74) d'ahir al migdia va propiciar que el Baxi Manresa es mantingui en vuitè lloc, l'últim que dona accés a la Copa del Rei, tot i que les posicions actuals cal agafar-les amb pinces. De fet, els manresans, juntament amb els vitorians i el Movistar Estudiantes, són els únics que estan al dia quant a partits jugats, amb onze enfrontaments disputats en la jornada onze. Tots els altres, entre jornades de descans i partits ajornats per la covid, en tenen fins a quatre menys, com en el cas del MoraBanc Andorra.

A Vitòria, el TD Systems va vèncer en un partit igualat que es va decantar en l'últim període gràcies a la bona actuació del base argentí Luca Vildoza, autor de 19 punts. Per la banda gallega, els 17 punts de Cohen i els 15 de Robertson no van ser suficients.

Qui passa a davant del Baxi, amb un partit menys, és l'Unicaja, que va apallissar un Gipuzkoa que queda en última posició. Brizuela i Alonso, amb 16 i 15 punts, respectivament, van ser els millors dels locals, que van acabar gua-nyant per 104-69, màxima diferència. Pels bascos, Radoncic en va anotar quinze.

Comparteixen fanalet vermell amb el Bilbao, que va cedir contra un UCAM superior (63-73) en l'últim duel del dia amb 23 punts del base visitant Frankamp. També va tornar a la victòria el Burgos de Joan Peñarroya, que ahir va aconseguir el seu triomf número 100 a la Lliga Endesa, després de l'ensopegada europea. Jasiel Rivero, amb 20 punts, va ser el millor dels castellans.

En la jornada d'ahir també es va recuperar el derbi canari en què l'Iberostar va passar per damunt del Gran Canària, amb quatre jugadors per damunt dels 14 punts, entre els quals Tyler Cavanaugh, que en va fer 19.