Després de les bones sensacions que va deixar la setmana passada la seva reaparició en EnduroGP després de tres anys d'absència en aquest campionat mundial, el pilot surienc Josep Garcia afrontava la segona tanda en ter-res portugueses amb ganes de lluitar novament per ser el més ràpid a Marco de Canaveses, seu d'aquestes últimes cites del Campionat del Món.

Sense res a perdre, el pilot de KTM va demostrar una vegada més que sempre se l'ha de tenir en compte quan es parla de guanyar. Dissabte, a la jornada d'obertura d'aquest últim gran premi de l'any, Garcia es va mantenir en tot moment lluitant pels llocs davanters als comandaments de la KTM 350 EXC-F. Però una caiguda en l'últim pas per l'extrema li va suposar una pèrdua de 20 segons. Una diferència ja insalvable de cara a la victòria final quan només quedaven dues especials. Tot i això, el de Súria va aconseguir el tercer millor crono a la general i el segon de la seva categoria, enduro 2.

L'endemà, com ja va havia fet la setmana anterior, el pilot de KTM es va armar de valor amb unes condicions francament adverses, a causa de la pluja i el fang. Va aconseguir la segona victòria absoluta de la temporada en EnduroGP, l'any de la seva tornada al pàdoc del Mundial.

Després de la cancel·lació de l'Enduroc de Les Comes, prova on el pilot de Súria tenia previst participar a final de novembre, Josep Garcia fixa la seva atenció en l'última prova del Campionat d'Espanya d'Enduro que es disputarà el proper 6 de desembre al Bages, en concret al Canadell, sota l'organització del MC Manresa.

A Portugal, Garcia va dir que «estic molt content d'haver participat en aquestes dues darreres proves del Mundial amb victòria. Llàstima que dissabte vaig cometre un error que em va impedir lluitar per la primera posició. Ara falta l'estatal a prop de casa i després a descansar abans de preparar la nova temporada».