El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Toni Massegú, va donar compte al ple del consistori de dijous a la tarda de l'inici de l'expedient per tal de posar el nom de Manel Estiarte a les piscines municipals de la capital bagenca. Tot ha estat arran d'una iniciativa de l'actual Club Natació Minorisa, que durant els últims mesos ha recollit adhesions d'organismes, entitats i particulars per tal de tirar endavant aquest projecte com abans millor.

Després d'aquest primer pas, la proposta es debatrà en el ple municipal del proper mes de desembre i se sotmetrà a vot. Si dues terceres parts dels regidors hi voten favorablement, la idea es convertirà en realitat. A part de rebre l'adhesió de més de 300 persones i de trenta entitats, la iniciativa del club manresà també ha rebut el suport de personalitats com el president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, i el director general d'aquest organisme, el manresà Pere Miró. També s'hi han adscrit els principals organismes esportius catalans i espanyols i altres entitats del teixit cívic manresà.

El vicepresident segon del CN Minorisa, Jordi Serracanta, explicava ahir que «vaig parlar amb el Manel dijous i està molt content que això pugui tirar endavant, sobretot per la seva família. Ell sempre ha fet manresanisme i té totes les distincions de la ciutat, però aquesta seria la més escaient».

Serracanta opina que Estiarte «és algú de consens i les piscines han de portar el seu nom, com el complex gimnàstic es diu Andreu Vivó i el pavelló de Santpedor Rafa Martínez».