El metge personal de Diego Armando Maradona, Leopoldo Luque, ha estat imputat en el marc de la recerca per la defunció de l'astre argentí, succeït dimecres passat, una operació en la qual s'han registrat tant en el seu domicili com en la seva clínica, ha informat aquest diumenge el diari argentí La Nación.

Segons explica el diari, el magistrat del Jutjat de Garanties número 2 de la localitat de Sant Isidre, Orlando Abel Díaz, a petició de la fiscalia i després de les declaracions de tres de les filles del mort, Dalma, Gianinna i Jana, va ordenar registrar la casa particular i la clínica de Luque.

Amb això, es pretenen investigar les circumstàncies de la mort del '10', que va morir el dimecres sobre les 12.00 hora argentina després de patir una parada cardiorespiratòria en el seu domicili de la localitat de Tigre. Les ambulàncies desplaçades al domicili del campió del món de 1986 no van poder reanimar-lo.

En cas que les proves relacionin el metge, responsable de la cura de l'exfutbolista després d'abandonar l'hospital on va ser operat d'un hematoma en el cervell, amb el fet, aquest podria ser acusat d' "homicidi culpós".

Maradona, guanyador del Mundial de Mèxic 1986 amb la selecció argentina, va ser ingressat d'urgència fa tres setmanes en una clínica de la ciutat de la Plata amb signes d'anèmia i deshidratació. Allà se li va detectar un hematoma en el cervell del qual va ser operat sense complicacions. Després d'això, va abandonar el centre hospitalari per tal de continuar amb la seva recuperació en el seu domicili.