El Manresa va aconseguir ahir un triomf vital davant la Pobla Mafumet per consolidar-se a la zona mitjana-alta de la taula classificatòria. L'equip que dirigeix el tècnic Ferran Costa va basar el seu triomf en una pressió alta tot el partit, però en especial a la segona part, quan va ofegar qualsevol acció d'atac dels tarragonins i va crear bones oportunitats com la que va servir per marcar el que seria únic gol del partit, obra de Noah al minut 51.

El partit va començar molt viu, amb un joc fins i tot accelerat d'uns i altres. El Manresa dominava i recuperava moltes pilotes gràcies a la seva empenta al davant. No obstant això, els visitants, molts ben plantats, sortien en perillosos contracops, amb Carlos Martínez, exjugador del filial del Girona -fins i tot va debutar en el primer equip la temporada passada-, com a clara referència ofensiva. Precisament aquest jugador va tenir a les seves botes el primer gol del partit. Va recollir una centrada del seu company Caballero i, dins de l'àrea, va fer un xut creuat que va anar a córner. El partit era equilibrat, malgrat que es jugava en bona part al camp de la Pobla Mafumet. Al minut 17, primera aproximació amb perill dels manresans. Una falta lateral executada per Erik Rafael la va retamar amb el cap Juli Serrano molt desviada per sobre del travesser. El conjunt local oferia una gran despesa física intentant tapar els forats des de molt amunt.

Al minut 19, Karim va xutar als núvols una centrada de Carlos Martínez. Un minut després, aquests dos jugadors s'intercanviaven els papers i era Karim qui feia una passada entre línies que va deixar sol Carlos Martínez davant de Vito, que va respondre amb una gran aturada amb els peus. No va tardar el Manresa a tenir la seva ocasió, que va ser doble. Al minut 23, assistència d'Erik Rafael cap a Noah, qui, dins l'àrea petita va fer una volea que va aturar Dani Parra amb dificultats; el rebuig d'aquesta acció va anar als peus d'Izan Checa, que va rematar de nou, amb una nova intervenció del porter de la Pobla Mafumet.

Es mantenia el ritme

El ritme de joc d'uns i altres es mantenia molt alt. Al minut 27, un centre-xut del visitant Oribe va posar en dificultats Marc Vito, que va rebutjar la pilota a córner quan entrava per l'escaire. Les ocasions s'alternaven i al minut 32 era el local Izan Checa qui ho provava amb un llançament llunyà però massa centrat. Amb molt desgast físic es va arribar al descans.

A la represa, la despesa física encara es va incrementar en el bàndol local. Això feia que els visitants perdessin molt aviat la pilota, i a prop de la seva pròpia porteria. En una d'aquestes accions, Noah va fer una recuperació, va fer un retall i va anotar, amb ràbia, el que seria el primer gol de la matinal. Era el minut 51 i quedava molt temps. Malgrat anar davant en el marcador, el Manresa va buscar un segon gol per tenir més tranquil·litat en el tram final del partit. En una destacada jugada individual, Erik Rafael va xutar al pal al minut 55. Un minut després va ser Izan Checa qui ho va provar, però amb un llançament massa tou, com també ho va ser la rosca de Noah a les mans de Dani Parra al minut 60. Una centrada de Nil Pradas al 66 no va trobar l'encert de Noah amb el cap. Una falta seca d'Erik Rafael va ser el darrer cartutx dels manresans (min 69) per passar a una darrera fase de partit de més control. A diferència del dia de l'Europa, quan el Manresa va encaixar dos gols en el darrer alè, ahir els de Ferran Costa tenien la lliçó apresa i van aconseguir trencar el partit, sense que la Pobla Mafumet aconseguís tenir clares ocasions de gol en el darrer tram, i es van quedar els tres punts a casa.