La gimnàstica artística torna al poliesportiu Pisuerga de Valladolid després de molts mesos sense campionats a causa de la pandèmia de la covid-19. Aquests dies és la seu dels Campionats d´Espanya Absoluts, a més del Nacional Base, fins dimecres.

En concret, l´estatal de gimnàstica artística masculina (GAM) se celebrarà demà dimarts i tindrà la participació del manresà Thierno Boubacar Diallo, del Gimnàs Egiba. Aquest gimnasta, integrant de la selecció absoluta, continua la seva preparació per als jocs Olímpics de Tòquio al CAR de Madrid. Diallo i la resta de components de l´equip absolut de gimnàstica artística esperaven amb moltes ganes poder tornar a competir després d´aquest llarg període d´inactivitat, almenys competitiva, no tant de preparació al gimnàs

El pavelló Pisuerga té la mirada posada en realitzar un esdeveniment segur per a tots els participants. Així ho va indicar el regidor d´Esports i Participació Ciutadana de Valladolid, Alberto Bustos, en la presentació de la competició al saló de plens de l´Ajuntament vallisoletà.

«En un any complex, nosaltres estem intentant seguir amb el to vital de l´esport i per descomptat amb esdeveniments esportius com aquest», va assenyalar Alberto Bustos.

Aquesta «confiança i aquest agraïment» cap a Valladolid va ser també ratificat tant per Fernando Nieto, president de la Federació de Castella i Lleó, que va assenyalar la «il·lusió dels gimnastes per tornar a la competició després que alguns no han pogut entrenar-se», com pel president de la RFEG, qui es va ocupar de catalogar la ciutat com a seu fixa en esdeveniments d´aquest tipus.