El Barça-Juventus d'aquesta nit al Camp Nou (20.45 hores, Movistar Liga de Campeones), un partit que en d'altres circumstàncies aturaria el món durant dues hores, serà avui un xoc en què només hi haurà en joc la primera posició del grup G de la màxima competició europea. El primer enfrontament entre els dos millors jugadors de l'última dècada en dos anys i mig, Messi i Cristiano Ronaldo, apareix a priori molt decantat per als blaugrana, que es podrien permetre el luxe de caure per 0-2, el mateix resultat pel qual van vèncer a Torí, i mantindrien el lideratge, la qual cosa els permetria un aparellament més favorable i jugar el segon duel a casa en els vuitens de final.

Però el partit d'avui també enfronta dos conjunts amb dubtes, no tant a Europa, com a les seves respectives lligues. No cal dir res del Barça, amb quatre derrotes al campionat domèstic, l'última molt dolorosa dissabte a Cadis, i amb un Koeman que té moltes dificultats per dotar de solidesa el seu projecte. Va millor Andrea Pirlo amb la seva Juventus, que és quarta a la Serie A, a sis punts del Milan, que lidera la classificació, però el seu conjunt, també en construcció, és lluny del que s'ha passejat pel Itàlia durant les últimes deu temporades.

Koeman, que avui pot recuperar el central Araújo per al mig de la defensa, situar Pjanic al mig del camp, fer jugar Neto a la porteria i prescindir de Braithwaite com a davanter centre per introduir Pedri al camp, encara donava voltes ahir a l'últim partit i deia que «no es pot acceptar que ens facin gols com els que hem encaixat. Els ho vaig dir als jugadors».

L'entrenador neerlandès també va explicar que «en el nostre atac encara moltes jugades surten del peu de Messi. Estic d'acord que se'l busqui a ell com a culpable, perquè és el millor del món, però no comet errades defensives» com les que han costat tants punts a l'equip. Per a avui no hi serà Dembélé, lesionat en part, segons ell, pels «horaris intempestius» als quals obliguen a actuar els jugadors i espera «gaudir de Messi i de Cristiano com ho hem fet els últims anys».

Per la seva banda, el tècnic italià, Andrea Pirlo, que no comptarà amb els centrals Chiellini i Demiral, va lloar les dues estrelles dels dos equips i va avançar que el veteraníssim Gianluigi Buffon podria ser titular amb 42 anys. Segons l'excentrecampista de l'equip blanc-i-negre, «aquest partit és important sobretot per al nostre creixement i confiança. Ser primers és important, però encara ho és més la nostra prestació» damunt del camp.